Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane palaidoti žuvusieji per sprogimą šiitų mečetėje

Afganistano šiauriniame Kundūzo mieste šeštadienį buvo palaidoti dešimtys žmonių, žuvę išvakarėse per sprogimą šiitų mečetėje, pranešė televizija „Tolo News“.
Šiitų mečetė, kurioje įvyko teroro išpuolis
Šiitų mečetė, kurioje įvyko teroro išpuolis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis aukų buvo palaidotos bendrame kape. Per mirtininko surengtą išpuolį žuvo ištisos šeimos, kurios penktadienį meldėsi toje mečetėje.

Remiantis įvairiais šaltiniais, per driokstelėjusį sprogimą žuvo mažiausiai pusšimtis ir buvo sužalota dar dešimtys žmonių. Tačiau kai kurie šiitų dvasininkai teigia, kad teroro aktas pareikalavo 120 gyvybių.

Už penktadienio ataką atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) atšaka Afganistane – „Islamo valstybės Chorasano provincija“ (IS-K).

IS, nuožmi rugpjūtį į valdžią sugrįžusio Talibano priešininkė, nekart taikėsi į šiitus, stengdamasis pakurstyti religinio pobūdžio smurtą Afganistane, kur dominuoja musulmonai sunitai.

Kundūzas dėl savo geografinės padėties yra svarbus tranzito punktas ekonominiams ir prekybiniams ryšiams su Tadžikistanu. Šiame mieste vyko įnirtingos kautynės, talibams anksčiau šiais metais vieną po kitos užimant šalies provincijas.

Radikalios sunitų islamistų grupuotės dažnai taikosi į eretikais laikomus musulmonus šiitus, sudarančius apie 20 proc. visų Afganistano gyventojų. Dauguma jų yra chazarai – daug dešimtmečių Afganistane žiauriai persekiota etninė grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius