Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane per mirtininko išpuolį prie Turkijos ambasados automobilio žuvo du žmonės

Afganistano sostinėje du žmonės žuvo ketvirtadienį, kai Talibano mirtininkas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį prie Turkijos diplomatų mašinos.
Turkijos diplomatų automobilis po sprogimo
Turkijos diplomatų automobilis po sprogimo / „Scanpix“/AP nuotr.

Sprogimas driokstelėjo po 8 val. vietos (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli nuo Irano ambasados. Policija nurodė, kad per šią ataką žuvo vienas Turkijos pilietis ir afganas praeivis.

Kabulo policijos atstovas Hashmatas Stanikzai sakė, kad sprogdintojas vairavo automobilį „Toyota Corolla“ ir susisprogdino prie turkų mašinos.

Kabulo policijos vadovas Abdul Rahmanas Rahimi patvirtino šios atakos aukų skaičių, o Talibanas prisiėmė atsakomybę dėl išpuolio.

Tai buvo pirma didelė ataka budriai saugomame Kabulo centre nuo sausio pradžios, kai mirtininkas sprogdintojas rėžėsi į Europos Sąjungos policijos misijos automobilį. Tąsyk žuvo vienas praeivis.

Praėjus daugiau negu 13 metų po to, kai Talibano režimas Afganistane buvo nuverstas per JAV vadovaujamą invaziją, sukilėliai atkakliai tęsia kovos veiksmus.

NATO baigė savo kovinę misiją praeitų metų pabaigoje, palikdama nedidelį kontingentą, kuris moko ir padeda Afganistano saugumo pajėgoms, turinčioms 350 tūkst. karių ir dabar vadovaujančioms kovai su Talibanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius