Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Afganistane per sprogimą mečetėje žuvo žmogus, dar keli nukentėjo

Afganistano šiaurėje per penktadienio vidudienio maldas mečetėje sprogus bombai žuvo mažiausiai vienas maldininkas, dar septyni buvo sužeisti, pranešė policija.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Sprogimas įvyko šiaurinėje Kundūzo provincijoje, rajone, kur balandį per panašų išpuolį žuvo dešimtys tikinčiųjų.

Provincijos policijos atstovas Qari Obaidullah Abedi nurodė, kad per penktadienio sprogimą Alif Birdžio mečetėje Imamo Šahibo rajone žuvo vienas maldininkas.

„Sprogmenys buvo padėti mečetės viduje. Sprogimas įvyko, kai maldininkai dalyvavo penktadienio maldose“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Vienas provincijos ligoninės medikas patvirtino aukų ir sužeistųjų skaičių.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už išpuolį.

Pernai Talibanui perėmus Afganistano kontrolę iš JAV remtos vyriausybės, sprogdinimų skaičius šalyje sumažėjo, tačiau džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) teberengia atakas prieš mažumų narius.

Per musulmonų šventąjį Ramadano mėnesį, kuris Afganistane baigėsi balandžio 30 dieną, šalį supurtė virtinė sprogdinimų. Atsakomybę už dalį išpuolių prisiėmė IS.

Balandžio 22 dieną per sprogimą mečetėje Imamo Šahibo rajone žuvo mažiausiai 36 maldininkai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Ta ataka buvo viena kruviniausių nuo talibų grįžimo į valdžią.

To sprogdinimo taikinys buvo sufijų mažumos bendruomenės nariai, kurie po penktadienio maldų atlikinėjo apeigas.

Regioninė IS atšaka Afganistane, kur dauguma gyventojų yra sunitai, ne kartą puolė šiitus ir kitas mažumas, tokias kaip sufijai. Džihadistai šias bendruomenes laiko eretikais.

Talibanas teigia, kad jo pajėgos įveikė „Islamo valstybę“, nors analitikai mano, kad ši grupuotė yra pagrindinis saugumo iššūkis dabartiniams Afganistano valdytojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius