Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane per Talibano atakas žuvo 11 karių ir policininkų, praneša pareigūnai

Per naują Talibano atakų bangą Afganistane antradienį žuvo mažiausiai 11 afganų karių ir policininkų, pranešė pareigūnai.
Afganistanas
Afganistanas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Mažiausiai penki kariai žuvo per patikrinimo posto vakarinėje Faros provincijoje užpuolimą, sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Mohammadas Naseras Mehri.

Dar du kariai per šią ataką Bala Buluko rajone buvo sužeisti. Pasak M. N. Mehri, per kelias valandas trukusį mūšį buvo nukauti šeši ir sužeisti dar trys Talibano kovotojai.

„Atvyko pastiprinimas ir šiuo metu padėtis kontroliuojama“, – pridūrė jis.

Anksčiau antradienį sukilėliai rytinėje Gazni provincijoje nužudė mažiausiai keturis ir sužeidė dar septynis policininkus.

Talibanas taikėsi į vietos policijos saugumo postą Džagatu rajone, sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Arifas Noori. Pasak jo, susišaudymas truko kelias valandas, o talibai naudojo artileriją ir granatsvaidžius.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) judėjimo vardu prisiėmė atsakomybę už abu šiuos išpuolius. Jis sakė, kad per ataką Faroje Talibanas paėmė į nelaisvę du afganų karius, bet afganų kariškiai to kol kas nepatvirtino.

Vėliau antradienį du policininkai žuvo, o šeši kariai buvo sučiupti per patikrinimo postų užpuolimus vakarinėje Badgiso provincijoje, sakė provincijos tarybos narys Mohammadas Naseras Nazari.

Jis kaltino Talibaną ir sakė, kad sukilėliai įsiveržė į kelis policijos ir kariškių patikrinimo postus Kadiso rajone, bet paskui atvyko pastiprinimas ir situacija buvo suvaldyta.

Pastarosios dienos Afganistane buvo itin kruvinos. Sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad žmonių, žuvusių per siaubingą „Islamo valstybės“ (IS) mirtininko išpuolį sostinėje, skaičius padidėjo iki 60, nes ligoninėje mirė dar trys sužeistieji.

Ministerija taip pat sakė, kad per sekmadienio išpuolį prieš rinkėjų registracijos centrą Kabule sužeistų žmonių dabar yra 130. Toks skaičius buvo gautas surinkus visus duomenis, taip pat ir iš privačių ligoninių, į kurias sužeistieji po sprogimo buvo vežami perpildžius valstybines ligonines.

Be to, pirmadienį per Talibano atakas vakarų Afganistane žuvo 18 karių ir policininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius