-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane per talibų ataką prieš policijos būstinę žuvo mažiausiai 11 žmonių

Pietiniame Afganistano Kandaharo mieste talibams ketvirtadienį užpuolus policijos būstinę žuvo mažiausiai 11 žmonių, o dar kelios dešimtys buvo sužeisti, pranešė pareigūnai ir Talibanas.
Sprogimas Kabule pražudė NATO karius
Afganistanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išpuolis įvyko tebesitęsiant Vašingtono ir Talibano taikos deryboms, per kurias, abiejų pusių teigimu, pavyko pasiekti pažangos. Tačiau šios derybos smurto galutinai nutraukti kol kas nepadėjo.

Talibano atstovas Qari Yousufas Ahmadi sakė, kad ketvirtadienio popietę antrame pagal dydį Afganistano mieste prasidėjo susprogdinus užminuotą automobilį, o vėliau ginkluoti užpuolikai įsiveržė į policijos būstinę.

Kandaharo gubernatoriaus atstovas Baheeras Ahmadi pranešime nurodė, kad per išpuolį žuvo 12 žmonių: devyni civiliai ir du policijos pareigūnai. Dar 80 žmonių buvo sužeisti, pridūrė jis. Tarp sužeistųjų yra moterų ir vaikų.

Kiek anksčiau jis pranešė apie 12 žuvusiųjų.

Kaip nurodė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi, išpuolį surengė aštuoni užpuolikai. Du iš jų susisprogdino, o dar šeši „buvo įsprausti į kampą pastate“.

Kandaharo gubernatorius Hayatullah Hayatas savo ruožtu sakė, kad afganų saugumo pajėgos pradėjo „valymo operaciją“, kad nustatytų, ar dar liko užpuolikų.

„Kautynės jau baigėsi. Sudegė keli automobiliai. Dabar Afganistano kariuomenė ir JAV sraigtasparniai žvalgo vietovę“, – sakė policijos vadas Tadinas Khanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius