-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane per tris nepaliaujamo snygio paras žuvo 54 žmonės

Afganistane tris paras nepaliaujamai snigus ir kilus sniego griūtims, sekmadienį aukų skaičius pasiekė 54, ir nuogąstaujama, kad jų bus daugiau, gelbėtojams pradėjus atkasti kelius ir pasiekti atokias gyvenvietes.
Sniegas Kabule
Sniegas Kabule / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lavinos užgriuvo dešimtis namų, užblokavo daugelį kelių šalies vidurio ir šiaurės rytų provincijose, sakė naujienų agentūrai AFP Gamtinių nelaimių valdymo ministerijos atstovas.

„Lig šiol gyvybes prarado 54 asmenys, 52 yra sužeisti dėl lavinų ir šalčių 22 provincijose“, – sakė Mohammadas Omaras Mohammadi.

Pasak jo, sugriauti 168 namai, žuvo 340 galvijų.

Vien Badachšano provincijoje šalies šiaurės rytuose naktį lavinoms užgriuvus namus, žuvo 18 žmonų, tarp kurių buvo trys moterys ir du vaikai, sakė administracijos atstovas Naweedas Frotanas.

„Kelios dešimtys tebėra įstrigę, stengiamės juos išvaduoti“, – nurodė jis ir pridūrė, kad daugelis kelių tebėra sniego užversti.

Mirtinos lavinos yra dažnas reiškinys žiemą Afganistano kalnuotuose rajonuose, kur gelbėjimo pastangas trikdo įrangos stoka.

Praėjusį mėnesį Džozdžano provincijoje Afganistano šiaurėje per snygį ir šaltį žuvo 27 vaikai, – visi iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius