-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane prasidėjo rinkimų balsų skaičiavimas

Afganistane prasidėjo rinkimų į žemuosius parlamento rūmus balsų skaičiavimas, pirmadienį pranešė naujienų agentūra AP.
Rinkimai Afganistane
Rinkimai Afganistane / „Scanpix“/AP nuotr.

Remiantis Afganistano nepriklausomos rinkimų komisijos pateiktais duomenimis, iš 8,8 mln. registruotų rinkėjų rinkimuose savaitgalį dalyvavo 4 mln. žmonių.

Afganistano rinkėjai balsavo 4,6 tūkst. rinkimų apylinkių. Po Talibano kovotojų išpuolio Kandahare, per kurį žuvo du aukšto rango pareigūnai, rinkimai šioje pietinėje provincijoje buvo atidėti iki kito šeštadienio.

Kaip pranešė Afganistano vidaus reikalų ministerija, Talibano kovotojai, raginę gyventojus neiti balsuoti, iš viso per savaitgalį surengė 250 išpuolių, per kuriuos žuvo mažiausiai 50 žmonių.

Balsavimą apsunkino ir techniniai nesklandumai, susiję su nauja biometrinio patikrinimo sistema. Dėl jų kai kuriems balsuoti atėjusiems rinkėjams teko kelias valandas praleisti eilėse, o rinkimus teko pratęsti iki sekmadienio.

Šie parlamento rinkimai Afganistane yra pirmieji per aštuonerius metus. Dėl 249 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose varžėsi daugiau kaip 2 565 kandidatai, įskaitant gydytojus, mulas, buvusių karo lauko vadų sūnus ir mažiausiai vieną kalinį. Tarp kandidatų buvo 417 moterų.

Pirminiai balsavimo rezultatai bus skelbiami ne anksčiau nei lapkričio viduryje, o galutiniai paaiškės tik gruodžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius