Afganistane sužeistas Estijos karys (2 video)

Penktadienio rytą Afganistane sprogus imitaciniam sprogmeniui nesunkiai sužalotas estų karys.
Operacija „Moshtarak“
Operacija „Moshtarak“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip informuoja Estijos naujienų portalas postimees.ee, pavojaus sužeisto kario gyvybei nėra. Karys yra sąmoningas, jis gydomas ligoninėje, pranešė Estijos gynybos ministerija.

Šiuo metu Afganistano pietuose esančioje Helmando provincijoje vyksta didžiulė karo operacija, pavadinta „Moshtarak“ (dari kalba tai reiškia „kartu“). Operacijai šis pavadinimas suteiktas dėl to, kad bendromis Afganistano nacionalinės armijos, Afganistano policijos, Tarptautinių koalicijos pajėgų (ISAF) ir Provincijos atkūrimo grupės pastangomis Helmando provincijoje bandoma stiprinti vietos valdžios autoritetą, tuo pačiu provincijoje bandant sunaikinti talibų pasipriešinimo židinius.

Iš viso operacijoje dalyvauja apie 15 tūkst. koalicijos karių, jiems priešinasi nuo 400 iki 1 tūkst. islamo kovotojų. Su JAV, Didžiosios Britanijos, Kanados, Prancūzijos bei Afganistano kariais šioje operacijoje dalyvauja ir Helmando provincijoje dislokuoti Estijos kariai.

Iš viso Afganistane jau yra žuvę septyni Estijos kariai.

VIDEO: Estijos kariai per operaciją Afganistane

Pranešama, kad ketvirtadienį NATO pajėgos per operaciją „Moshtarak“ prarado šešis karius. Tai yra stambiausia NATO operacija Afganistane nuo pat JAV invazijos į šią šalį 2001 m. Per šią operaciją jau žuvo 19 NATO karių.

Pietinė Helmando provincija ribose su šalies centrinėje dalyje esančia Goro provincija, už kurios atkūrimą atsakinga Lietuva ir kurioje tarnauja apie 150 mūsų šalies karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius