Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 26 /17:45

Afganistane užpulta CŽV būstinė, vienas žmogus žuvo, o užpuolikas nukautas

AFP praneša, kad Afganistane, Kabule, užpulta Centrinės žvalgybos valdybos būstinė.
Išpuolis Kabule.
Išpuolis Kabule. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

CNN, remdamasis NATO vadovybe, patvirtina, kad naktį į pirmadienį užpultas vienas CŽV pastatų, priklausančių JAV atstovybei Kabule.

Viešbučio „Ariana“ teritorijoje „keletą minučių tęsėsi šaudymas“, – praneša Afganistano vidaus reikalų ministerija. Daugiau informacijos nepateikiama, apie aukas žinių nėra.

Panašus išpuolis įvykdytas ir rugsėjo 13 d. kai buvo užpulta itin stropiai saugoma teritorija Kabule, kurioje įsikūrusi NATO vadovybė.

Papildyta BNS informacija 17.45 val. Vienas JAV pilietis nušautas, o kitas sužeistas per įžūlų išpuolį sekmadienį vakare JAV ambasados Kabule priestate, kuriuo naudojosi Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV), pranešė pirmadienį ambasados atstovas.

Užpuolikas buvo nukautas per šį incidentą, kuris įvyko CŽV naudotame viešbutyje „Ariana“.

Šiuo vienu naujausių išpuolių siekta smogti į saugiomis laikomas vietas Kabule. Rugsėjoo 20 dieną buvo nužudytas Afganistano taikos tarpininkas Burhanuddinas Rabbani (Burhanudinas Rabanis), o rugsėjo 13 dieną buvo surengta 19 valandas trukusi ataka prieš JAV ambasadą.

Išpuoliai rengiami tuo metu, kai Vašingtonas vis labiau spaudžią Islamabadą imtis priemonių prieš Haqqani genčių kovotojų tinklą, siejamą su „al Qaeda“ ir Talibanu.

„JAV ambasados priestate Kabule įvyko šaudymo incidentas, susijęs su vienu darbuotoju afganu, kuris buvo nukautas, – sakė ambasados atstovas Gavinas Sundwallas. – Žuvo vienas JAV pilietis, o kitas buvo sužeistas.“

Pasak G.Sundwallo, afganų tarnautojas veikė kaip „pavienis teroristas“.

„Šios atakos motyvai kol kas tebetiriami“, – nurodė jis, pridūręs, jog sužeisto amerikiečio gyvybei pavojus negresia.

Talibanas kol kas nepaskelbė surengęs šį išpuolį, bet jo atstovas Zabihullah Mujahidas sakė agentūrai AFP, pasidomėsiąs kas įvyko.

Sužeistas amerikietis evakuotas į karinę ligoninę Afganistane, o žuvusio JAV piliečio kūnas, matyt, bus netrukus sugrąžintas į Jungtines Valstijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius