Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano Goro provincijoje nužudyti jauni įsimylėjėliai, nes mergina atsisakė ištekėti už savo mirusio vyro brolio

Afganistano Goro provinciją, kur dislokuoti Lietuvos kariai, ir šios šalies žmogaus teisių gynėjus sukrėtė žiaurus nusikaltimas, kurį paskatino nerašytas garbės kodeksas.
Moters gyvenimas Afganistane
Moters gyvenimas Afganistane / „Scanpix“ nuotr.

Prieš porą mėnesių buvo nušauta jauna pora, mat mergina atsisakė ištekėti už mirusio savo vyro brolio ir pabėgo su kitu vaikinu. Šis nusikaltimas į viešumą iškilo tik dabar, nors galėjo likti apskritai nepastebėtas, jei ne paplitęs jo vaizdo įrašas, pranešė naujienų agentūra „Pajhwok“.

Afganistano nepriklausoma žmogaus teisių komisija ir Goro provincijos taryba pasmerkė nužudymą bei pareikalavo griežtai nubausti jo vykdytojus.

Pasak provincijos tarybos nario Fazalo Haqo Ihsano, 24-erių mergina prieš trejetą metų buvo ištekėjo, bet nežinomas nusikaltėlis jos vyrą nužudė kirviu.

Naujoji šeima panoro jauną našlę ištekinti už mirusiojo brolio, bet ši atsisakė. Po poros mėnesių ji pabėgo su vienu vaikinu, tad vyro šeima, galiausiai suradusi porą, nusprendė abu nužudyti.

Prieš porą mėnesių mergina ir vaikinas buvo nušauti provincijos Čarsados rajone. Žinia apie nusikaltimą pasklido tik dabar, kai tarp žmonių ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame mobiliuoju telefonu užfiksuota, kaip du vyrai šauna į nelaiminguosius.

Mohammadu prisitatęs taksi vairuotojas, matęs šį įrašą, pasakojo, kad prieš nušaunant jaunuoliai buvo nurengti.

Kaip pabrėžė F.H.Ihsanas, įtarus, kad kažkas nusikalto, reikia imtis teisinių priemonių, o ne nelegalių veiksmų. Žmogaus teisių komisijos atstovas Gore Mohammadas Jawadas Razayee išreiškė susirūpinimą dėl menkėjančių valdžios galimybių užkirsti kelią panašiems veiksmams.

Gubernatorius Sayedas Anwaras Ali Rahmati savo ruožtu pareiškė, kad prieš moteris daugiausiai smurtuojama teritorijose, kurias kontroliuoja karo vadai.

Šiemet provincijoje jau buvo užregistruoti 33 smurto prieš moteris atvejai, įskaitant šešis nužudymus ir penkias savižudybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius