Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 08 /15:29

Afganistano Goro provincijos sostinėje susprogdintas visureigis, kuriuo važiavo ir lietuvis. Mūsų karys nenukentėjo, sužaloti ukrainiečiai

Krašto apsaugos ministerija informuoja apie teroristinį išpuolį prieš Lietuvos ir Ukrainos karius Afganistano Goro provincijoje.
Lietuvos kariai Čagčarano apylinkėse
Lietuvos kariai Čagčarano apylinkėse / Vyr. leitenanto Paulius Babilo nuotr.

Kaip rašoma KAM pranešime, ketvirtadienį apie 13 val. Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) kariams vykstant į šaudyklą po šarvuotu visureigiu HMMWV sprogo savadarbis sprogstamasis užtaisas.

Automobiliu važiavo vienas Lietuvos ir trys Ukrainos kariai. Per incidentą lengvai sužeisti du Ukrainos kariai. Lietuvos karys nenukentėjo.

Po sprogimo visureigis užsiliepsnojo. Jį užgesino į įvykio vietą atvykusios PAG greitojo reagavimo pajėgos.

Incidentas įvyko už maždaug trijų kilometrų nuo PAG stovyklos, įsikūrusios Goro provincijos sostinėje Čagčarane.

Papildyta: Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo atstovas spaudai kpt. Marius Varna 15min.lt žurnalistui sakė, kad sprogimas įvyko apie 13.30 val. Lietuvos laiku.

„Gale sėdėjęs lietuvių karys nenukentėjo. Tuo tarpu priekyje sėdėję ukrainiečiai buvo nugabenti į PAG stovyklą, kur juos apžiūrėjo karo medikai. Nukentėjusių karių gyvybei pavojaus nėra. Jie atsipirko šoku ir lengva kontūzija. Reikia pastebėti, kad šiuo atveju transporto priemonės šarvai vėl apsaugojo karių gyvybes“, – sakė M.Varna.

Pasak Jungtinio štabo atstovo, užsidegęs karių visureigis nepataisomai sudegė. Tuo tarpu kariai dar spėjo iš jo išgelbėti dalį įrangos, kuri bus toliau naudojama. Kokia įranga išgelbėta, neatskleidžiama.

Visureigis, kuriuo važiavo kariai, buvo priskirtas ukrainiečiams.

Koks konkrečiai sprogmuo sprogo po priekiniais automobilio ratais, kol kas nežinoma. Tiriama ir tai, koks buvo sprogimo mechanizmas. Šiuo metu įtariama, kad sprogmuo detonavo mechaniniu, o ne elektroniniu būdu.

„Tyrimas tik pradėtas. Kol kas negaliu nieko pasakyti nei apie sprogmenį, nei apie sprogimo motyvus. Ar sprogmuo buvo skirtas konkrečiai kariams, kol kas irgi neaišku. Tuo keliu, kuriame įvyko sprogimas, važinėja daugybė vietos gyventojų. Negalime daryti kokių nors išvadų praėjus vos dviem valandoms po sprogimo“, – sakė kpt. M.Varna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius