Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano ir NATO pajėgos persekioja „Haqqani“ grupuotės kovotojus

Daugiau nei 20 sukilėlių, tarp jų arabų, čečėnų ir pakistaniečių kovotojų, buvo nukauti Afganistano rytuose per NATO ir vietos pajėgų operacijas prieš vieną Talibano grupuotę, susijusią su tarptautiniu teroristų tinklu „Al Qaeda“, šeštadienį pranešė tarptautinė koalicija.

Per kitą incidentą šeštadienį Afganistano neramiame pietiniame regione vienas NATO vadovaujamų pajėgų karys žuvo per kovotojų išpuolį. NATO nenurodė, kurios šalies karys žuvo, taip pat neatskleidė šio incidento aplinkybių.

Aljanso ir Afganistano pajėgų bendra operacija prasidėjo trečiadienį prieš dešimtis sukilėlių, įsitvirtinusių kalnuotame Zadrano rajone Paktijos provincijoje.

Šios operacijos tikslas – išardyti Haqqani sukilėlių grupuotę, kuri rengdavo atakas Afganistano sostinėje Kabule ir puldinėdavo vieną svarbų plentą, jungiantį Chosto provinciją ir Paktijos provincijos sostinę Gardezą.

Per šį puolimą nukauta daugiau nei 20 sukilėlių, nurodė koalicija.

Grupuotę „Haqqani“, kuriai vadovauja Jalaluddinas Haqqani ir jo sūnus Sirajuddinas, JAV laiko vienu iš pavojingiausių Talibano tinklų dėl jos ryšių su „Al Qaeda“.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius