Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano karys nušovė du NATO karius, šalyje nesiliaujant protestams dėl Korano sudeginimo

Vienas afganas karys ketvirtadienį nušovė du NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo pagalbos pajėgų (ISAF) karius, Afganistaną jau trečią dieną iš eilės krečiant audringiems protestams dėl Korano knygų sudeginimo.
Ginklas
Ginklas / Photos.com nuotr.

Protestų taikiniu taip pat tapo Prancūzijos, Norvegijos ir JAV karių bazė, o per šiuos neramumus žuvo trys žmonės, nurodė pareigūnai.

Per pastarąsias dienas žuvo iš viso 12 afganų protestuotojų.

Šios atakos vyko Talibanui paraginus afganus atakuoti ir žudyti užsieniečius karius, keršijant dėl Korano knygų sudeginimo vienoje JAV vadovaujamoje bazėje, tačiau nenutraukė ryšių su amerikiečiais pareigūnais Katare dėl šios krizės.

ISAF pranešė, kad du jų nariai buvo nužudyti Afganistano rytuose „asmens, vilkėjusio Afganistano nacionalinės armijos uniformą“, kuris nukreipė savo ginklą į užsieniečius karius.

ISAF neatskleidė, kurios šalies piliečiai buvo nušauti kariai ir nepateikė jokių kitų šio incidento detalių.

Paklaustas, ar šis šaudymas susijęs su pastaraisiais protestais prieš JAV, koalicinių pajėgų atstovas atsakė lakoniškai: „Provincijoje vyko demonstracija.“

Tuo tarpu naujienų agentūra „Afghan Islamic Press“ citavo vieną protestuotoją, kuris sakė, kad Afganistano kariai, saugantys užsienio pajėgų bazę rytinėje Nangarharo provincijoje, „prisidėjo prie demonstrantų ir pradėjo šaudyti į užsieniečius karius“.

Tūkstančiai demonstrantų apsiautė JAV vadovaujamą karinę ir civilinę provincijos atkūrimo grupės (PAG) bazę į rytus nuo Kabulo esančiame Mihtarlamo mieste, kuris yra Lagmano provincijos sostinė, svaidydami akmenis ir ropšdamiesi ant bazės sienų.

Apie 2 tūkst. protestuotojų taip pat mėgino žygiuoti į Prancūzijos pajėgų bazę Kapisos provincijoje į rytus nuo Kabulo, bet buvo atremti afganų saugumo pajėgų, regiono policijos vadas generolas Abdul Hameedas Erkenas sakė naujienų agentūrai AFP.

Tuo tarpu šiaurinėje Farjabo provincijoje protestuotojai mėgino veržtis į Norvegijos karių bazė, sakė policijos vadas Abdul Kahleqas Aqsayee.

„Apie 100 paauglių būrys žygiavo link norvegų bazės miesto pakraštyje, svaidydami akmenis ir padeginėdami automobilius. Jie išsisklaidė įsikišus policijai“, – nurodė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius