Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 22 /11:38

Išpuolis prieš Afganistano parlamentą baigėsi – žuvo septyni Talibano teroristai

Galingas sprogimas pirmadienį sudrebino Afganistano parlamentą Kabule, o dūmų prisipildžiusiame pastate kilo chaosas, kai panikos apimti deputatai puolė slėptis, rodė tiesioginė televizijos transliacija.
Sprogimas Afganistano parlamente
Sprogimas Afganistano parlamente / „Scanpix“/AP nuotr.

„Girdėjome pranešimus apie sprogimą. Vykstame į incidento vietą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kabulo policijos atstovas Ebadullah Karimi.

Sprogimo momentu vaizdas parlamente buvo tiesiogiai transliuojamas per televiziją, o įstatymų leidėjai buvo matomi paliekantys pastatą.

„Ataka jau pasibaigė. Joje dalyvavo septyni užpuolikai: vienas detonavo (sprogmenų prikrautą) automobilį prie parlamento pastato, o šešis kitus nukovė saugumo pajėgos, kai jie įsiveržė į netoliese esantį pastatą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas.

VIDEO: Sprogimas Afganistano parlamente

Talibanas prisiėmė atsakomybę už ataką, kuri įvyko, kai Afganistano pasiūlytas kandidatas į itin svarbų gynybos ministro postą ruošėsi prisistatyti parlamentui.

„Keli mudžahidai įžengė į parlamento pastatą; vyksta įnirtingas susirėmimas“, – Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas  parašė „Twitter“ žinutėje.

„Ši ataka įvyko tuo metu, kai buvo pristatomas gynybos ministras“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius