-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano pietuose per atakas žuvo 21 žmogus, tarp jų – BBC žurnalistas

Afganistano pietinėje Uruzgano provincijoje per Talibano kovotojų antpuolį ir kelių mirtininkų sprogdintojų atakas ketvirtadienį žuvo 21 žmogus, tarp žuvusiųjų – vienas vietinis Didžiosios Britanijos nacionalinio transliuotojo BBC žurnalistas.
BBC reporteris Ahmedas Omedas Khpulwakas
BBC reporteris Ahmedas Omedas Khpulwakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penkias valandas trukęs mūšis prasidėjo kovotojams susprogdinus bombą prie provincijos gubernatoriaus kanceliarijos neotuli pagrindinės ligoninės Trinkote, Uruzgano administraciniame centre, pranešė agentūrai AFP provincijos valdžios atstovas.

Kovotojai taip pat atakavo gretimą sukarintos Matiullah Khano grupuotės, kuri užtikrina NATO vilkstinių saugumą, bazę.

Pirmiausiai buvo atakuotas Uruzgano radijo ir televizijos centras, kuriame buvo nušautas 25-erių BBC reporteris Ahmedas Omedas Khpulwakas.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos (VRM), septyni mirtininkai atakavo kelis objektus Trinkote, o prie policijos štabo nuotoliniu būdu buvo susprogdintas užminuotas motociklas.

„Per šias barbariškas Afganistano priešų atakas žuvo 21 žmogus, įskaitant tris policininkus, sužeisti dar 38 asmenys, tarp kurių yra irgi trys policininkai“, – sakoma Afganistano VRM pranešime.

Provincijos valdžios atstovas Miladas Modaseras sakė, kad apie vidurdienį prasidėjusios kautynės truko penkias valandas.

„Kautynės baigėsi, saugumo pajėgos įėjo į paskutinį pastatą (vyriausybės biurą), vyksta valymo operacija“, – nurodė jis.

Talibano atstovas Qari Yousufas Ahmadi agentūrai AFP sakė, kad atakuotojai buvo iš sukilėlių grupės, bet neigė, jog jie nužudė reporterį, ir tvirtino, jog policininkai kalti dėl jo žūties.

„Septyni mūsų savanoriai atakavo viceguibernaotriaus būstinę ir Matiula Chanop bazę“, – nurodė Q.Y.Ahmadi.

BBC Londone patvirtino, kad A.O.Khpulwakas, pradėjęs dirbti NNC korporacijai 2008 metais, yra nužudytas.

„BBC ir visas pasaulis yra dėkingi tokiems žurnalistams kaip Ahmedas Omedas, kurie narsiai rizikavo savo gyvybėmis, kad praneštų iš pavojingų vietų“, – sakė BBC pasaulio naujienų direktorius Peteris Horrocksas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius