Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano prezidentas nepriėmė žvalgybos vado ir ministrų atsistatydinimo pareiškimų

Nors Afganistano vyriausybė sulaukia aršios kritikos dėl sukilėlių rengiamų išpuolių, kurie pareikalauja nemažai aukų, šalies prezidentas Ashrafas Ghani sekmadienį atsisakė priimti žvalgybos vado ir vidaus reikalų bei gynybos ministrų atsistatydinimo pareiškimus.
Ashrafas Ghani
Ashrafas Ghani / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Ghani gynybos ministrą Tariqą Shahą Bahrami, vidaus reikalų ministrą Waisą Ahmadą Barmaką ir žvalgybos vadą Masoomą Stanekzai paragino toliau eiti savo pareigas. Jis nepriėmė šeštadienį įteiktų atsistatydinimo pareiškimų ir pareikalavo, kad jie padėtų stiprinti šalies gynybą.

„Prezidentas Ghani nepriėmė jų atsistatydinimo pareiškimų ... ir davė jiems būtinų nurodymų, kaip pagerinti saugumo padėtį“, – nurodoma prezidentūros paskelbtame pranešime.

A.Ghani administracija sulaukia aršios kritikos dėl nesugebėjimo kovoti su sukilėliais, kurie vis aktyviau rengia išpuolius. Talibanas vis dažniau puola policiją ir karines pajėgas visoje šalyje, o „Islamo valstybe“ pasivadinusi džihadistų grupuotė nusitaikė į sostinę Kabulą.

Šį mėnesį būta ypač smurtinių incidentų, įskaitant talibų įsiveržimą į Gaznio provincijos sostinę, nors vietos pareigūnai ne kartą buvo įspėję, jog šiam miestui, esančiam vos už dviejų valandų kelionės nuo Kabulo, gresia pavojus.

Atsistatydinimo pareiškimus aukšto rango pareigūnai įteikė praėjus savaitei po to, kai A.Ghani pasiūlė paskelbti trijų mėnesių sąlygines paliaubas su Talibanu. Šį žingsnį pasveikino JAV ir NATO, bet Talibanas kol kas neatsakė į vyriausybės pasiūlymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius