Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Afganistano šiaurėje per staigų potvynį žuvo mažiausiai 50 žmonių

Afganistano šiaurėje esančioje Baglano provincijoje penktadienį per staigų potvynį žuvo mažiausiai 50 žmonių, daugiausia moterų ir vaikų, naujienų agentūrai AFP pranešė vietos pareigūnas.
Pasaulio naujienos - 2024 metų balandžio 20 d.
Pasaulio naujienos - 2024 metų balandžio 20 d.

„Baglano provincijos Baglani Markazio rajono ligoninės duomenimis, kol kas žinoma apie 50 žuvusiųjų“, – sakė provincijos stichinių nelaimių valdymo departamento vadovas Hedayatullah Hamdardas (Hedajatula Hamdardas) ir pridūrė, kad žuvusiųjų skaičius gali išaugti.

Pareigūnas paaiškino, kad potvynį sukėlė smarkios sezoninės liūtys, o gyventojai nebuvo pasirengę staigiam vandens antplūdžiui.

Avarinės tarnybos darbuotojai, padedami nacionalinės kariuomenės ir policijos saugumo pajėgų, „ieškojo galimų aukų po žemėmis ir griuvėsiais“, vėlų penktadienio vakarą pranešė H. Hamdardas.

Nuo balandžio vidurio dėl potvynių 10 Afganistano provincijų žuvo apie 100 žmonių, tačiau, pasak pareigūnų, nėra nė vieno regiono, kuris nebūtų nenukentėjęs. 

40 mln. gyventojų turinčioje šalyje, kurioje žemės ūkis yra pagrindinis daugumos žmonių pragyvenimo šaltinis, buvo užlieta žemės ūkio paskirties žemė.

Šiemet dėl palyginti sausos žiemos Afganistano dirvožemis sunkiau sugeria kritulius ir yra labiau pažeidžiamas klimato kaitos.

Keturis dešimtmečius trukusio karo nuniokota šalis yra viena skurdžiausių pasaulyje ir, pasak mokslininkų, viena blogiausiai pasirengusių susidoroti su visuotinio atšilimo padariniais.

Ekspertai teigia, kad Afganistanas, kurio išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis sudaro tik 0,06 proc. viso pasaulio šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio, užima šeštą vietą šalių, kurioms dėl klimato kaitos gresia didžiausias pavojus, sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje