Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Afganistano sostinėje per sprogimą žuvo vienas žmogus, atsakomybę prisiėmė IS

Afganistano sostinėje Kabule šeštadienio vakarą per sprogimą žuvo vienas žmogus ir dar trys buvo sužeisti, pranešė Afganistano policija, o atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).
U.S. military's Central Command / AP
U.S. military's Central Command / AP

Savadarbis sprogstamasis užtaisas buvo susprogdintas netoli istoriškai persekiojamos šiitų hazarų bendruomenės anklavo, kuris anksčiau buvo šios kovotojų grupuotės taikinys.

„Bomba buvo padėta mikroautobuse, – vėlai šeštadienį pareiškė Kabulo policijos atstovas Khalidas Zadranas (Chalidas Zadranas). – Automobilio vairuotojas žuvo, o dar trys civiliai buvo sužeisti.“

Pareiškime priduriama, kad saugumo darbuotojai tiria šį incidentą.

Savo „Telegram“ kanale atsakomybę prisiėmė IS, teigdama, kad mikroautobusas, vežęs hazarus, buvo susprogdintas, kai pravažiavo pro Talibano patikros punktą.

IS pareiškime teigiama, kad dėl šio išpuolio „jis buvo sunaikintas, žuvo ir buvo sužeista apie 10“ žmonių.

Sprogdinimų ir mirtininkų išpuolių skaičius Afganistane smarkiai sumažėjo po to, kai 2021 metų rugpjūtį nuvertus JAV remiamą vyriausybę ir sugrįžus į valdžią, Talibanas nutraukė sukilimą.

Tačiau kelios ginkluotos grupuotės, įskaitant IS, tebekelia grėsmę.

Praėjusį mėnesį keli žmonės žuvo, kai IS sprogdintojas mirtininkas atakavo banką, kai žmonės susirinko atsiimti atlyginimų. Pareigūnai nurodė, kad per sprogimą žuvo trys, tačiau ligoninės šaltiniai naujienų agentūrai AFP sakė, kad žuvo 20 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius