Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Afganistano talibai tvirtina susitikę su JAV ir Pakistano pareigūnais

Afganistano Talibanas pareiškė, kad pirmadienį jo atstovai Jungtiniuose Arabų Emyratuose buvo susitikę su pareigūnais iš JAV ir Pakistano.
Zalmay Khalilzadas
Zalmay Khalilzadas / „Scanpix“/AP nuotr.

Susitikimas įvyko Vašingtonui besistengiant, kad derybų keliu būtų susitarta dėl Afganistaną 17 metų krečiančio konflikto pabaigos.

Kaip nurodė ekstremistų veiklą internete stebinti agentūra „SITE Intelligence Group“, talibų atstovas Zabihullah Mujahidas pranešime sakė, kad pirmadienio susitikime taip pat dalyvavo Saudo Arabijos ir JAE atstovai.

JAV specialusis pasiuntinys Zalmay Khalilzadas anksčiau yra sakęs, kad buvo susitikęs su visomis 17 metų trunkančio konflikto šalimis.

Nuo rugsėjo, kai Z.Khalilzadas buvo paskirtas specialiuoju pasiuntiniu, suintensyvėjo pastangos pajudinti iš mirties taško konflikto šalių taikos derybas. Pakistanas anksčiau sakė, jog padės organizuoti naujausią derybų ratą.

Derybų tikslas yra sudaryti sąlygas Jungtinėms Valstijoms galiausiai pasitraukti iš šio konflikto, tapusio ilgiausiu Amerikos karu ir jau atsiėjusio šaliai 1 trln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius