-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganų pajėgos stumia Talibano kovotojus iš Kundūzo miesto

Afganistano vyriausybės pajėgos antradienį paryčiais tęsė operacijas didelio Talibano puolimo taikiniu tapusį Kundūzo miestą ir perspėjo, kad kovotojai slapstosi civilių namuose po kelias valandas trukusios atakos, sustabdytos su NATO aviacijos pagalba.
Afganistano kariai
Afganistano kariai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pasak pareigūnų, šio strategiškai svarbaus šiaurinio miesto pakraščiuose tebevyksta susirėmimai, bet jo centras jau išvalytas nuo kovotojų. Vienas šaltinis tvirtino, kad per šį incidentą buvo nukauta „šimtai“ kovotojų.

Talibanas pradėjo ataką pirmadienį paryčiais, praėjus kiek ilgiau negu metams po ankstesnio didelio kovotojų puolimo šiame mieste, per kurį jiems buvo pavykę kelioms dienoms užimti Kundūzo provincijos sostinę.

„Su specialiųjų pajėgų pagalba praeitą vakarą pradėjome operaciją ir išvalėme miesto centrą“, – naujienų agentūrai sakė sakė Kundūzo policijos vadas Mohamadas Qasimas Jangalbaghas. Jis pridūrė, kad per šią operaciją buvo nukauti „šimtai Talibano kovotojų“.

Šios informacijos kol kas nebuvo įmanoma patvirtinti.

Kundūzo provincijos gubernatorius Assadullah Omarkhilas sakė, kad operacija tebevyksta.

„Viskas vyksta gana lėtai, nes Talibano kovotojai slapstosi žmonių namuose, – aiškino jis. – Prašome visų miesto gyventojų likti šiandien savo namuose ir vengti nebūtino judėjimo mieste.“

NATO pajėgų Afganistane „Twitter“ žinutėje sakoma, kad vyriausybė „kontroliuoja Kundūzo miestą“. Pentagonas patvirtino, kad Jungtinės Valstijos surengė aviacijos smūgių, o specialiosios pajėgos padeda afganų kariams.

„Padėtis išlieka permaininga; toliau ją atidžiai stebime ir bendradarbiausime su mūsų partneriais afganais“, – sakė Pentagono atstovas Jeffas Davisas.

Per susirėmimus buvo sužeisti dešimtys civilių, o mažiausiai vienas jų žuvo, nurodė Kundūzo ligoninė ir Afganistano vidaus reikalų ministerija.

Gyveentojai sakė, kad buvo įstrigę namuose dėl įnirtingų kautynių. Mieste aidėjo sprogimai, o provincijos pareigūnai sakė bijantys, kad Kundūzas gali būti vėl užimtas kovotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius