-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganų pareigūnai: 16 gyventojų nušovęs JAV karys buvo nufilmuotas pasiduodantis

JAV karys, kuris dviejuose Pietų Afganistano kaimuose nušovė 16 gyventojų, buvo nufilmuotas saugumo kamerų ir tie įrašai rodo, kad jis priėjo prie savo bazės, pakėlė rankas ir pasidavė, sakė tą vaizdo medžiagą matęs afganų pareigūnas.
Ginklas
Ginklas / Photos.com nuotr.

Vėliai antradienį jis sakė, jog amerikiečiai parodė afganų pareigūnams saugumo kamerų nufilmuotą medžiagą, kuri įrodo, kad sekmadienį 16 gyventojų išžudė tik vienas karys. Minimas išpuolis sukėlė pasipiktinimo bangą visoje šalyje.

Tų kaimų gyventojai – pykstantys ant užsienio pajėgų, nusivylę savo vyriausybe ir pavargę nuo karo – smulkiai papasakojo apie šią tragediją delegacijai, kurią antradienį atsiuntė prezidentas Hamidas Karzai.

Du giminaičių netekę žmonės tvirtino, kad gyventojus šaudė ne vienas, o mažiausiai du kariai. Afganų pareigūnai taip pat užsiminė, kad vykdant išpuolį dalyvavo daugiau nei vienas karys.

Vaizdo kamera, filmuojanti rajoną aplink bazę, užfiksavo, kaip vienas karys amerikiečių uniforma prieina prie pietinių bazės vartų – su tradiciniu afganų šaliku ir rankoje slėpdamas ginklą, sakė minėtas pareigūnas.

Tada karys nusiima šaliką, padeda ginklą ant žemės ir iškelia rankas.

Apie privatų afganų informavimą kalbėjusiam pareigūnui, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės, nebuvo parodytas įrašas, kaip tas karys išeina iš bazės.

Afganų parlamentas pareikalavo, kad į gyventojus šaudęs amerikiečių karys, kurį JAV pareigūnai vadina vyresniuoju puskarininkiu, būtų viešai teisiamas Afganistane.

Parlamentarai paragino prezidentą H.Karzai iki to laiko sustabdyti visas derybas su JAV dėl ilgalaikio karinio pakto.

Amerikiečiai sulaikė karį, kuris, kaip pranešama, sekmadienį dar prieš aušrą išsmuko iš savo bazės, nuėjo į kaimus, brovėsi į namus ir šaudė į žmones. Kai kurie lavonai buvo sudeginti. 11 iš 16 žuvusiųjų yra vienos šeimos nariai; dar penki kiti žmonės buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius