Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Agresyvios „Brexit“ pasekmės: Anglijoje paauglių gauja mirtinai sumušė lenką

Anglijos Harlou miestelyje būrys paauglių mirtinai sumušė lenką. Manoma, kad vyras žuvo nacionalistinio išpuolio metu, mat buvo užpultas kuomet kalbėjo gimtąja kalba.
Arkadiuszas Jozwikas
Arkadiuszas Jozwikas / Facebook.com

40-metis Arkadiuszas Jozwikas mirtinai sumuštas nepilnamečių gaujos netoliese picerijos, į kurią su draugais ėjo nusipirkti maisto. Tarpusavyje kalbėjusius vyrus užsipuolė apie 20 jaunuolių. Vienas iš žuvusiojo draugų patyrė daugybinius lūžius ir buvo išgabentas į ligoninę, tuo tarpu A.Jozwikas mirė nuo sumušimų.

Dėl įtarimų įvykdžius žmogžudystę buvo suimti ir apklausti keturi 15-mečiai bei vienas 16-metis. Visi apklaustieji paleisti iki spalio 7-osios, kol vyksta tolimesnis tyrimas.

Dėl įtarimų įvykdžius žmogžudystę buvo suimti ir apklausti keturi 15-mečiai bei vienas 16-metis.

Harlou miestelio gyventojai ne kartą pranešė policijai, kad šiame regione paauglių gauja kelia neramumus. Policija patvirtino, kad pastaruosius du mėnesius gyventojai daugybę kartų pranešė apie ramybės drumstimą bei agresyvų jaunuolių elgesį, tačiau jokių priemonių nesiėmė.

Žuvusiojo draugas Ericas Hindas patvirtino, kad rasistinių išpuolių mieste smarkiai padaugėjo po referendumo dėl Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES. „Šie du vyrai buvo sumušti, o Arekas – negyvas.

Mes privalome garsiai ir aiškiai pasakyti, kad lenkai niekur nevažiuos. Dirbame sunkius darbus, kurių vietiniai nesiima“, – žuvusiojo draugą citavo standard.co.uk.

Artimai bendraujanti lenkų bendruomenė Harlou ateinantį šeštadienį rengia eitynes, skirtas nužudyto A.Jozwiko atminimui.

2012-aisiais į Jungtinę Karalystę atvykęs lenkas dirbo mėsos fabrike ir buvo mylimas vietos bendruomenės, kurioje vadintas Areku. Nelaimės dieną vyras su draugais renovavo savo mamos butą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius