-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08 /14:49

„Air China“ žurnalas atsiprašė dėl rasistinio straipsnio apie Londoną

Kinijos aviakompanijos „Air China“ rasistinis perspėjimas savo keleiviams dėl saugumo Londone sukėlė pasipiktinimą. Netrukus žurnalo leidėjas ketvirtadienį atsiprašė dėl rasistinių patarimų keliaujantiems į Londoną.
Žurnale leidžiama suprasti, jog tam tikrų Londono rajonų reikia vengti dėl to, kad ten gyvena daug tamsiaodžių
Žurnale leidžiama suprasti, jog tam tikrų Londono rajonų reikia vengti dėl to, kad ten gyvena daug tamsiaodžių / „Facebook“ nuotr.

Bendrovės leidžiamame leidinyje „Wings of China“ keleiviai perspėjami nesilankyti tam tikruose Londono rajonuose dėl juose gyvenančių žmonių rasės ir tautybės.

„Londonas apskritai yra saugi vieta keliauti, tačiau reikia pasisaugoti lankantis rajonuose, kuriuose daugiausia gyvena indai, pakistaniečiai ir juodaodžiai, – rašoma žurnale. – Mes patariame nevaikščioti naktimis, o moteris kelionės metu visuomet kas nors turėtų lydėti.“

Toks perspėjimas itin papiktino britų politiką Virendrą Sharmą, kuris emigravo iš Indijos į Jungtinę Karalystę septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

„Esu šokiruotas ir pasibaisėjęs, kad net šiandien kai kurie žmonės mano, jog priimtina rašyti tokius visiškai neteisingus ir rasistinius dalykus, – sakė jis. – Jau kalbėjau su Kinijos ambasadoriumi ir paprašiau jo užtikrinti, kad „Air China“ išplatins atsiprašymą, o žurnalas bus nedelsiant pašalintas“

Savo ruožtu „Air China“ direktorius viešiesiems ryšiams agentūrai AFP sakė, kad bendrovė aiškinasi padėtį, ir pridūrė: „Air China“ leidžia dešimtis žurnalų, sunku žinoti juos visus“.

Netrukus žurnalo leidėjas išplatino pranešimą kinų kalba, kuriame pareiškė, kad „nederami apibūdinimai“ straipsnyje atsirado dėl redakcijos klaidų, ir pažymėjo, kad straipsnio tikslas buvo „išreklamuoti Londono grožį“.

Leidėjas taip pat pareiškė apgailestaująs, kad tekstas „suklaidino“ tam tikras žiniasklaidos priemones ir skaitytojus ir pakenkė „Air China“ prekės ženklo įvaizdžiui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./"Air China" lėktuvo uodega
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./"Air China" lėktuvo uodega

Kita vertus, Kinijos socialiniuose tinkluose kilęs skandalas sukėlė nuostabą. Augelis žmonių vietiniame socialiniame tinkle „Weibo“ rašė: „Juk tiesiog buvo pasakyta tiesa. Dėl ko čia reikėt atsiprašinėti?“

Pekino ir Londono santykiai pastaruoju metu įtempti po to, kai Britanijos valdžia atidėjo sprendimą dėl atominės elektrinės statybų, į kurį kinai daug investavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius