Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airija kitą mėnesį pradės švelninti dėl COVID-19 įvestą karantiną

Airija ateinantį mėnesį pradės švelninti prieš tris mėnesius dėl koronaviruso paskelbtą karantiną, antradienį paskelbė ministras pirmininkas Michealas Martinas, nors daugelis suvaržymų gali toliau galioti iki gegužės.
Dublinas
Dublinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esame paskutiniame šios baisios kelionės etape“, – besikreipdamas į tautiečius pabrėžė M.Martinas.

„Kadangi dabar esame saugūs ir reikšmingai išplėsime vakcinavimo programą, vėliau, vasarą, turėsime gerokai daugiau laisvės“, – pridūrė vyriausybės vadovas.

Gruodžio pabaigoje Airija įsivedė trečiąjį karantiną: buvo uždaryti restoranai, barai ir nebūtinų prekių parduotuvės, o gyventojų buvo prašoma likti namuose arba nenutolti nuo daugiau kaip penkis kilometrus.

Tačiau jau nuo balandžio 12 dieną žmonėms bus leidžiama laisvai keliauti savo apskrityje. Dviejų namų ūkių nariai galės susitikti lauke, o kai kurie įšaldyti statybos darbai bus atnaujinti.

Kovą mokiniai pradėjo palaipsniui grįžti į klases, tačiau visos švietimo įstaigos turėtų atsidaryti ne anksčiau kaip balandžio 12 dieną.

Vėliau ateinantį mėnesį bus leidžiama atnaujinti sporto veiklą, taip pat bus vėl atvertos lauke esančios lankytinos vietos, nurodė M. Martinas.

Gegužę vyriausybė svarstys galimybę palaipsniui atidaryti nebūtinų prekių parduotuves, asmeninių paslaugų įstaigas, tokias kaip kirpyklos, taip pat muziejus, bibliotekas ir galerijas.

„Plačiai atšaukiant apribojimus jau dabar – prieš dar labiau išplečiant vakcinaciją – nepriimtinai padaugėtų užsikrėtimo, hospitalizacijos ir mirties atvejų“, – perspėjo vyriausybė.

Anot M.Martino, lig šiol Airijai, kurios skiepijimo vajus yra priklausomas nuo visos ES programos, trikdomos tiekimo problemų. Šalis iki šiol galvo daugiau nei 800 tūkst. vakcinų dozių.

Naujausiais oficialiais duomenimis, 5 mln. gyventojų turinčioje Airijoje nuo koronaviruso mirė 4 681 žmogus.

Nors šalis palyginti gerai atlaikė pirmąsias dvi epidemijos bangas, trečioji ją smarkiai paveikė: daugiau nei pusė visų mirties atvejų nustatyta nuo 2021 metų pradžios.

Vyriausybė prastėjusią epidemiologinę padėtį paaiškino naujų, užkrečiamesnių koronaviruso atmainų plitimu, tačiau manoma, jog reikšmingą vaidmenį atliko ir Dublino sprendimas prieš Kalėdas sušvelninti suvaržymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius