Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijos Katalikų Bažnyčia dėl kunigų pedofilijos „neteko pasitikėjimo“, sako Anglikonų Bažnyčios vadovas

Kenterberio arkivyskupas pareiškė, kad Airijos Katalikų Bažnyčia „prarado pasitikėjimą“ dėl dvasininkų vykdyto seksualinio vaikų išnaudojimo, šeštadienį praneša laikraštis „The Times“.
Rowanas Williamsas
Rowanas Williamsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Arkivyskupas Rowanas Williamsas, kuris yra daugiau nei 70 mln. žmonių vienijančios Pasaulinės Anglikonų bendrijos primas, interviu BBC radijui sakė, jog Airijos Katalikų Bažnyčią sukrėtęs skandalas yra „milžiniška trauma“.

Šis arkivyskupo interviu bus transliuojamas kitą savaitę.

Dėl šių R.Williamso komentarų gali padidėti įtampa tarp Anglikonų bendrijos ir Vatikano prieš popiežiaus Benedikto XVI vizitą Didžiojoje Britanijoje, kuris, kaip planuojama, įvyks ateinantį rugsėjį.

„Neseniai kalbėjausi su vienu bičiuliu airiu, kuris sakė, kad kai kuriose Airijos vietovėse dabar gana sudėtinga pasirodyti gatvėje dėvint baltą kunigo apykaklę“, – pasakojo R.Williamsas.

„Institucija, kuri taip tampriai susijusi su visuomenės gyvenimu, staiga parado bet kokį pasitikėjimą. Tai ne vien Bažnyčios, bet ir kiekvieno Airijos žmogaus problema“, – pabrėžė jis.
Katalikišką Airiją pernai sukrėtė dvi skandalingos ataskaitos apie tai, kad šalies Katalikų Bažnyčios hierarchai ne vieną dešimtmetį dangstė jiems žinomus dvasininkų pedofilijos atvejus. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius