-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijos lietuviai Tūkstantmečio Odisėjos įgula pagerbė parke

Saulėtą šeštadienio popietę, iniciatyvinės grupės „Aš esu“ nariai bei jų pagalbininkai Dublino centre Merrion Square esančiame parke traukė praeivių dėmėsį iš ilgų popieriaus rulonų lipdydami ir lankstydami keistą kompoziciją.
Airijos lietuviai Tūkstantmečio Odisėjos įgula pagerbė parke.
Airijos lietuviai Tūkstantmečio Odisėjos įgula pagerbė parke. / Tomo Rimkaus nuotr.

Ją lipdžiusiems kompozicija anaiptol nebuvo keista ar sudėtingą – grupė lietuvaičių stropiai lankstė didelį laivą Dubline penktadienį prisišvartqavusiai Tūkstantmečio Odisėjos įgulai, kuri savo ruožtu laivą parveš į Lietuvą ir įteiks Tūkstantmečio Odisėjos autoriui ir iniciatoriui Raimondui Dauborui, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Prie lankstomo laivo plušo apie dešimt žmonių: suklijavę keletą ilgų popieriaus juostų, entuziastai atsargiai, tačiau užtikrintai, lankstyti didelį laivą, tokį patį, kokį visi lankstydavome vaikystėje. Pasibaigus lankstymo darbams, iš už šnarančių medžių išniro visa Tukstantmečio Odisėjos įgula. Maloniai nustebinti parke plušančių tautiečių, jie nieko nelaukę čiupo už teptukų ir su įvairiaspalviu guašu ėmė pasirašinėti ant laivo.

Visiems įgulos nariams palikus safvo pėdsaką ant popierinio laivo, į darbą kibo ir mažieji entuziastai – jie piešė trispalves, airiškus dobilo lapus, linkėjo saulės ir, svarbiausia, vėjo. Iniciatyvinės grupės „Aš esu“ narė Dalia Bulotaitė labai džiaugėsi sugalvota ir įgyvendinta laivo idėja: „ Norėjome sugalvoti kažką originalaus ir įsimintino, todėl, manau, didelio popierinio laivo statyba mums pasirodė labai smagi idėja.“

Be galo saulėtą ir karštą šeštadienio popietę „stattybininkai“ bei Odisėjos įgula susilaukė nemažai dėmesio iš praeivių. Vieni klausė, kas čia vyksta, kiti fotografavosi prie laivo, treti rašė sveikinimus ir palinkėjimus Lietuvai, kurios vardo paminėjimui šiemet sueina tūkstantis metų. Palinkėjimų buvo užrašyta net keliomis kalbomis: tikrąja airių kalba, ispanų, anglų bei portugalų.

Iniciatyvinės grupės koordinatorius Vaidas Šiliauskas džiaugėsi sėkmingai praėjusia diena: „Šiandien beprotiškai nuostabi diena, geresnio oro negalėjome tikėtis. Su savo dideliu laivu susilaukėm nemažai praeivių dėmesio, visi noriai ir su entuziazmu sveikino mūsų šalį ir žmones tukstantmečio proga. Mes labai tikimės, kad mūsų įgulai dovanotas laivas saugiai pasieks gimtąją žemę ir visi užrašyti linkėjimai bei sveikinimai pradžiugins mūsų tautiečius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius