Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijos piliečiai įtikinama persvara pritarė Lisabonos sutarčiai, sako URM vadovas (nuotraukos)

Airijos užsienio reikalų ministras Michealas Martinas šeštadienį sakė esantis tikras, kad jo šalies rinkėjai antrajame referendume „įtikinamai“ pritarė Europos Sąjungos (ES) reformų sutarčiai.
Airiai antrajame referendume pritarė Europos Sąjungos reformų sutarčiai.
Airiai antrajame referendume pritarė Europos Sąjungos reformų sutarčiai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Džiaugiuosi dėl šios šalies, – sakė diplomatijos vadovas nacionaliniam radijui RTE. – Nuoširdžiai tikiu, kad mūsų ateitis – su Europos Sąjunga.“

Lisabonos sutarties priešininkų judėjimo „Coir“ atstovas spaudai Richardas Greene'as pripažino savo stovyklos pralaimėjimą.

„Panašu, kad buvo nubalsuota „Taip“. Norėčiau pareikšti užuojautą visiems mūsų žmonėms, kurie dėjo didžiules pastangas iš meilės savo šaliai.“

RTE paskelbė preliminarius balsų skaičiavimo rezultatus iš kai kurių apylinkių. Remiantis šiais duomenimis, Dublino centrinėje ir Dublino šiaurės rytinėje apylinkėse už Lisabonos sutartį balsavo apie 56 proc., o Golvėjaus mieste – 63 proc. referendumo dalyvių.

„Mes esame nepaprastai nusivylę, kad pirmąjį kartą nebuvo įsiklausyta į žmonių valią“, – sakė R.Greene'as, kurio judėjimas aktyviai agitavo rinkėjus ir antrajame referendume pasisakyti prieš šį dokumentą.

Pernai birželį vykusiame referendume airių rinkėjai 53,4 proc. balsų atmetė Lisabonos sutartį, numatančią supaprastinti sprendimų priėmimų 27 valstybes vienijančioje Bendrijoje.

Prieš penktadienį vykusį balsavimą kai kurios Airijos pramogų pasaulio garsenybės, politikai ir verslo lyderiai įspėjo rinkėjus, kad antrą kartą po pernai vykusio referendumo ištartas „Ne“ sužlugdytų su recesija kovojančios šalies reputaciją.

Tačiau manoma, jog dauguma rinkėjų antrąjį kartą pasisakė už Lisabonos sutartį, nes Airijai suteikta ES parama padėjo sušvelninti ekonomikos krizės padarinius. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius