-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijos premjeras įsivėlė į skandalą dėl „girto“ interviu

Airijos ministras pirmininkas Brajenas Kouenas atsidūrė skandalo epicentre: vyriausybės vadovas kaltinamas tuo, kad būdamas girtas davė interviu tiesioginiame eteryje.
Brajenas Kouenas
Brajenas Kouenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Premjeras Airija

 B. Koueno vadovaujamos partijos „Fianna Fail“ nariai reikalauja atlikti įvykio tyrimą ir kelia klausimą dėl premjero atsistatydinimo, rašo Britanijos laikraštis „The Guardian“.

Airijos vyriausybės vadovas skandalą sukėlusį interviu davė praėjusią savaitę po banketo, kurį surengė jo partija. Vienas iš opozicijos narių, pažiūrėjęs interviu, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad premjeras buvo „kažkokioje tarpinėje būsenoje tarp girtumo ir pagirių ir buvo visiškai abejingas“.

B. Koueno priešininkai jį apkaltino, kad šis nesugebėjo aiškiai išdėstyti savo pozicijos ekonomikos klausimais, kurie šiuo metu yra itin svarbūs kiekvienam airiui. Jei partija „Fianna Fail“ nuspręs atstatydinti premjerą, Airijoje teks rengti priešlaikinius parlamento rinkimus.

Pats B. Kouenas neigia visus kaltinimus ir teigia, kad jie tiesiog juokingi. „Tai juokinga. Tai tikras melas“, – sakė jis.

Verta paminėti, kad Airijos premjeras nėra vienintelis aukštas politikas, kuris kalbėdamas viešai atrodė girtas. Šių metų sausį būdamas neblaivus Belgijos parlamente kalbą rėžė pensijų reikalų ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius