-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijos premjeras skelbia pirmalaikius parlamento rinkimus

Airijos ministras pirmininkas Leo Varadkaras per nacionalinę televiziją RTE sekmadienį pranešė nusprendęs skelbti pirmalaikius parlamento rinkimus.
Leo Varadkaras
Leo Varadkaras / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Ilgą laiką pritariau parlamento rinkimams 2020-ųjų vasarą, tačiau dabar pripažįstu, kad padėtis pasikeitė. Pasiekėme susitarimą dėl „Brexit“, ir tai yra svarbi sėkmė, pasiekėme vietinės valdžios atkūrimą Šiaurės Airijoje. Nusprendžiau surengti pirmalaikius rinkimus, bet įstatymas įpareigoja mane laikytis tam tikros tvarkos“, – kalbėjo L.Varadkaras.

Pasak jo, tiksli rinkimų data paaiškės po konsultacijų su ministrų kabinetu sausio 14-ąją ir po susitikimų su opozicijos partijų atstovais.

Airijos premjeras taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad šalies parlamente, kur jo mažumos vyriausybę remia pagrindinė opozicijos partija „Fianna Foyle“ bei nepriklausomi deputatai, „aritmetika pasikeitė“.

Anot britų leidinio „The Sunday Times“, labiausiai tikėtina, kad Airijos parlamento pirmalaikiai rinkimai bus paskelbti vasario 7-ąją.

Vyriausybės susitarimą valdančioji „Fine Gel“ ir „Fiannos Foyl“ pasirašė 2016-ųjų gegužę, o 2018-ųjų spalį šios partijos konsultavosi dėl vyriausybės struktūros išsaugojimo. Padėtis pasikeitė pernai gruodį, kai nemažai opozicijos parlamentarų atsisakė palaikyti valdančiąją partiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius