-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijos prezidentu tapo „airiškas Romanovas“ – poetas ir futbolo klubo prezidentas

Airijos naujuoju prezidentu po šią savaitę įvykusių rinkimų taps Darbo partijos atstovas Michaelas Danielis Higginsas. Šis septyniasdešimties metų politikas turi panašumų į Vladimirą Romanovą – jis rašo poeziją ir vadovauja trečio pagal dydį Airijos miesto futbolo rinktinei.
Michael D.Higgins
Michaelas D.Higginsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Airija

Tiesa, skirtingai nei V.Romanovas, M.D.Higginsas nėra turtuolis, jam arčiau prie širdies humanitarinė ir politinė veikla. Politikas domisi žmogaus teisėmis Afrikoje, yra dėstęs politikos mokslus net keliuose universitetuose, rašęs politinius komentarus žiniasklaidoje. Aktyviai politikoje M.D.Higginsas veikia jau kelis dešimtmečius.

Be to, M.D.Higginsas yra itin populiarus. Tai įrodo ne tik faktas, kad prezidento rinkimuose jis nurungė šešis kitus kandidatus ir surinko apie 57 proc. rinkėjų balsų, bet ir tai, kad jam 1994-aisiais airių grupė „Saw doctors“ sukūrė dainą „Michael D. rocking ir the Dail“. Joje būsimasis Airijos prezidentas apdainuojamas kaip „taikos ir žodžių poetas, savo darbais sudrebinsiantis parlamentą“.

VIDEO: Michael D rockin' in the Dáil - Saw Doctors

Antras Airijos prezidento rinkimuose liko verslininkas ir televizijos realybės šou žvaigždė Seanas Gallagheris, o buvęs Airijos respublikos armijos (IRA) vadas Martinas McGuinnessas  tvirtai pasirodė tik apygardose, besiribojančiose su Šiaurės Airija, ir liko trečias.

Tiesa, Airijoje prezidentas atlieka daugiausia šalies reprezentacines funkcijas. Realių galių, pagal Airijos Konstituciją, prezidentas beveik neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius