Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja, kokį postą užims V.Zelenskio atleistas O.Danilovas

Buvęs Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius, kuris viso karo metu palaikė ukrainiečius aiškiais paaiškinimais dėl tam tikrų karo įvykių ir vienas pirmųjų Ukrainoje paskelbė apie prasidėjusią Rusijos invaziją, panašu, kad liks V.Zelenskio komandoje kaip ambasadorius, praneša „Unian“.
Oleksijus Danilovas
Oleksijus Danilovas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Kalbama apie O.Danilovo paskyrimą į vieną iš Ukrainai draugiškų šalių – Moldovą. Prezidento V.Zelenskio interneto svetainėje pasirodė dekretas Nr. 192/2024 dėl vietinio Ukrainos interesų atstovo Marko Aleksandrovičiaus Ševčenkos atleidimo. „Suspilne“, remdamasis šaltiniais, pranešė, kad į šias pareigas gali būti paskirtas O.Danilovas.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Oleksijus Danilovas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Oleksijus Danilovas

Vėliau penktadienį prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad pritarė buvusio Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus Oleksijaus Danilovo paskyrimui ambasadoriumi Moldovoje.

„Pritariau jo (Danilovo. – Red.) kandidatūrai į mūsų šalies ambasadorius Moldovos Respublikoje. Jis man pasakė būtent tokią savo būsimo darbo Ukrainoje viziją“, – pridūrė valstybės vadovas.

V.Zelenskis tęsė, kad Moldova Ukrainai yra nepaprastai svarbi valstybė saugumo iššūkių ir dvišalės sąveikos požiūriu.

Apie Ukrainos prezidento V.Zelenskio sprendimą atleisti O.Danilovą tapo žinoma kovo 26 d. Ši žinia ukrainiečiams buvo netikėta. V.Zelenskis padėkojo O.Danilovui už darbą ir patikslino, kad jis bus perkeltas kitur. Ukrainos vadovas neatskleidė detalių dėl būsimų O.Danilovo paskyrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius