Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aiškėja naujos detalės: galingasis „Costa Concordia“ jau buvo patyręs incidentą

Sausio 13-osios vakarą ant seklumos šalia Džilijos salos užplaukęs prabangus kruizinis laivas „Costa Concordia“ prieš keletą metų jau buvo patyręs incidentą. Laimei, tąsyk niekas nenukentėjo.
„Costa Concordia“ laivas
„Costa Concordia“ laivas / 15min.lt skaitytojos Gabrielės nuotr.

Mitas apie „itin saugius“ laivus-milžinus bliūkšta. Pasirodo, kruizinis laivas yra kartą nuo kurso nukrypęs ir ne dėl kapitono kaltės. O tik todėl, kad jo techninės galimybės neleido pasipriešinti stichijai.

Šį, didžiausią Italijoje pastatytą laivą, 2008 metų lapkričio 22 dieną plaukiant kartu su keleiviais stiprus vėjas nustūmė nuo kurso ir jis atsitrenkė į uosto įrenginius prie Sicilijos Palermo miesto. Apie nukentėjusiuosius tąsyk nepranešta, o laisvas vėliau tęsė savo kelionę.

Šiame galingame kruiziniame laive, kainavusiame 450 mln. eurų ir į jūrą išplaukusiame 2006-aisiais, buvo įrengti keturi atskiri baseinai, poilsio zona kartu su sveikatingumo klubu, sauna, pirtys, soliariumai. Čia taip pat buvo teatras, kino teatras, meno galerija, kazino.

VIDEO: Incidente Costa Concordia (Palermo 22 novembre 2008)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius