-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 18

Akiratyje – Portugalija: ekspertas paaiškina, kodėl populistų populiarumas Europoje toliau auga

Sekmadienį vykusiuose Portugalijos parlamento rinkimuose daugiausiai balsų gavo centro dešiniųjų Demokratinis aljansas, tačiau didžiausiais laimėtojais tapo konservatyvūs populistai, arba kraštutiniai dešinieji, kurie pastaruosius 50 metų, žlugus autoritariniam Antonio Salazaro režimui, buvo Portugalijos politikos nuošalyje.
Andre Ventura
Andre Ventura / Vida Press nuotr.

Portugalijos parlamente iš viso yra 230 vietų, iš jų 79 vietas laimėjo Portugalijos socialdemokratų partijos (PSD) lyderio Luiso Montenegro vadovaujamas Demokratinis aljansas, o labiausiai išaugusį populiarumą parodė žinomo futbolo komentatoriaus ir teisininko Andre Venturo vadovaujama politinė partija „Chega“ („Gana“), kurios atstovų skaičius Portugalijos parlamente padidės nuo keturių iki 48.

Socialistų partijai užėmus antrąją vietą, potencialus vyriausybės formuotojas turės priimti skausmingus kompromisus, nesvarbu, ar jam tai patinka, ar ne, o kraštutiniai dešinieji įgauna neproporcingai didelę įtaką susiskaldžiusioje scenoje.

„Chega“ sulaukė visuomenės palaikymo žadėdama išgyvendinti korupciją, pasipriešinti dabartiniam politiniam elitui ir pasipriešinti imigracijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius