Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Al Qaeda“ bando pasigaminti mirtino nuodo ricino

JAV pareigūnai mano, kad viena regioninė „al Qaeda“ atšaka bando pasigaminti mirtino nuodo ricino būsimoms atakoms prieš Jungtines Valstijas, penktadienį vakare pranešė dienraštis „The New York Times“.
Ricinmedžio sėklos
Ricinmedžio sėklos / Wikimedia.org nuotr.

Remdamasis kažkokiomis slaptomis žvalgybos ataskaitomis, laikraštis rašo, kad „al Qaeda“ padalinys Jemene stengėsi įsigyti didelį ricinmedžio sėklų, iš kurių gaminamas ricinas, kiekį.

Žvalgybos pareigūnai sako surinkę įrodymų, kad „al Qaeda“ agentai bando pervežti tas sėklas ir perdirbimui būtinas medžiagas į vieną slėptuvę Šabvos provincijoje.

JAV pajėgų vadai ne kartą reiškė susirūpinimą tuo, kad džihadistai naudojasi užsitęsusiu valdžios vakuumu Sanoje, siekdami išplėsti savo operacijas Jemene.

Prie Jemeno pietuose esančio Zindžibaro miesto, kurio didžiausią dalį kontroliuoja islamistų kovotojai, armija nušovė keturis įtariamus „al Qaeda“ narius, ketvirtadienį paskelbė vienas jemeniečių pareigūnas.

Esama įrodymų, kad „al Qaeda“ Jemene bando slapta pasigaminti daug ricino, šio nuodo paketus pritvirtinti prie nedidelių sprogstamųjų užtaisų, o paskui bandyti susprogdinti juos uždarose erdvėse, tokiose kaip prekybos centrai, oro uostai ar metropoliteno stotys, sakoma minėtame laikraščio straipsnyje.

Ricinas yra toks nuodingas, kad mirti galima vos nuo lašelio, jei jis įkvepiamas ar patenka į kraujotakos sistemą.

Pareigūnai taip pat pažymi, kad ricino, kaip ginklo, panaudojimas yra ribotas, nes šis nuodas praranda savo savybes saulėje, esant sausam orui, o tokios sąlygos vyrauja Jemene. Be to, ne taip kaip daugelis nervų sistemą veikiančių medžiagų, ricinas lengvai neprasiskverbia pro odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius