Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Al Qaeda“ išleido vaizdo pranešimą rugsėjo 11-osios atakų prieš JAV dešimtųjų metinių proga

Viena JAV žvalgybos agentūra antradienį pranešė, kad tarptautinis teroristų tinklas „al Qaeda“ išleido vaizdo pranešimą, minint rugsėjo 11-osios atakų prieš Jungtines Valstijas dešimtąsias metines, kuriame matomi iki šiol neskelbti šios grupuotės lyderio Osamos bin Ladeno, nukauto anksčiau šiais metais, vaizdai.
Aymanas al Zawahiri
Aymanas al Zawahiri / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Džihadistų tinklalapius stebinti organizacija SITE nurodė, kad 62 minučių trukmės vaizdo įraše „Artėjančios pergalės aušra“ taip pat girdima naujojo „al Qaeda“ vadovo Aymano al Zawahiri, kuris buvo paskirtas po O.bin Ladeno žūties gegužę, kalba.

„Al Qaeda“ žiniasklaidos padalinio „as Sahab“ išleistame vaizdo įraše rodoma tik A.al Zawahiri nuotrauka, o ne filmuotas vaizdas. Šis žmogus dabar yra labiausiai ieškomas asmuo po to, kai O.bin Ladenas buvo nukautas per JAV karinio jūrų laivyno specialiųjų pajėgų (SEAL) reidą jo buveinėje Pakistane.

Kaip ir Saudo Arabijoje gimęs ankstesnis „al Qaeda“ lyderis, A.al Zawahiri slapstosi nuo tada, kai Jungtinės Valstijos paskelbė karą su teroru, reaguodamos į 2001 metų rugsėjo 11 dieną įvykdytus išpuolius.

SITE nurodė, kad šiems įvykiams paminėti skirtas vaizdo įrašas buvo paskelbtas džihadistų forumuose rugsėjo 12 dieną.

Rugsėjo 11-osios atakų dešimtąsias metines JAV sekmadienį minėjo jaudinančiose ceremonijose, kurios vyko smarkiai sustiprinus saugumo parengtį, kai federalinės agentūros perspėjo apie iškilusią naują terorizmo išpuolių grėsmę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius