Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Al Qaeda“ sveikina „pokyčių cunamį“ Artimuosiuose Rytuose

Ginkluota islamistų grupuotė, Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP) pasveikino Artimuosius Rytus apėmusią revoliucijų bangą, vadindama ją pokyčių cunamiu, trečiadienį pranešė žvalgybos organizacija SITE.
Religinis susirėmimas Egipte
Religinis susirėmimas Egipte / „Scanpix“ nuotr.

Keli straipsniai anglų kalba AQAP leidžiamame elektroniniame žurnale „Inspire“ nušviečia pastaruosius neramumus, kuriuos labiau pakurstė nepasitenkinimas dėl blogo valdymo, o ne karingasis islamizmas.

Tačiau vedamajame straipsnyje „Pokyčių cunamis“, kurio autorius – Jemeno ir JAV pilietybę turintis musulmonų dvasininkas Anwaras al Awlaki, teigiama, kad šios revoliucijos yra gera žinia islamo ekstremistams.

„Ši revoliucija sugriovė širdyse ir protuos baimės užtvaras, jog tironų neįmanoma nuversti“, – dvasininkas rašo elektroniniame žurnale, kuris taip pat buvo paskelbtas SITE tinklalapyje.

„Dar nežinome, kokie bus padariniai, ir mums nebūtina žinoti. Nebūtinai turi būti sukurta islamistinė vyriausybė, kad galėtume pasakyti, jog šie įvykiai yra žingsnis teisinga kryptimi“, – pridūrė jis.

70 puslapių leidinyje neužsimenama apie Japoniją, kurios šiaurės vakarų pakrantes anksčiau šį mėnesį nuniokojo katastrofinis žemės drebėjimas ir cunamis, Tačiau jo viršelyje pavaizduotas Žemės rutulys, kuriame nuo Šiaurės Amerikos kyla milžiniška vandens banga.

Kituose straipsniuose Egipto žmonės raginami reikalauti, kad nauja šalies vyriausybė vadovautųsi šariato (islamo teisės) principais; pateikiami tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ lyderių kalbų vertimai, taip pat Kalašnikovo automatų naudojimo ir priežiūros atmintinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius