Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Alabamos žudikas rašė, kaip nužudė motiną

Gyvenimu nepatenkintas vienišius iš Alabamos, kuris šią savaitę trijuose miesteliuose nušovė 10 žmonių ir nusižudė pats, paliko laišką, kuriame aprašė, kaip nužudė savo motiną, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Michaelas McLendonas
Michaelas McLendonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Pasak tyrimą atliekančių pareigūnų, 28 metų Michaelas Kennethas McLendonas, kuriam nepavyko tapti jūrų pėstininku ir policininku, prieš antradienio žudynes išėjo iš darbo ir smarkiai susiginčijo su šeima.

Jo nusikaltimas yra didžiausias per visą šios pietinės valstijos istoriją. Buvęs gamyklos darbininkas nušovė kelis savo giminaičius ir kelis nepažįstamus žmones; tarp aukų yra jo senelė ir pusantrų metų mergaitė.

„McLendonas paliko laišką, kurį dabar turi tyrėjai ir kuriame aprašyta, kaip nužudė savo motiną ir kaip ketina atimti sau gyvybę“, – sakė Alabamos visuomenės saugumo departamento vadovas Christopheris Murphy.

„Laiške aprašoma, kaip McLendonas dėl ginčo puoselėjo piktus jausmus šeimos nariams“, – sakoma Ch.Murphy pareiškime.

M.K.McLendonas, kuris gyveno su motina, nušovė ją į galvą, apklojo degiuoju skysčiu sulaistytomis antklodėmis, padegė jas ir išėjo iš namų, sakė Kofio apygardos įgaliotinis Gary McAliley.

Tyrėjai sako, kad žudikas buvo prislėgtas vienišius, kuris domėjosi ginklais bei išlikimo technika.

Žudikas taip pat nušovė tris motinos šuniukus ir padėjo juos prie jos galvos ir kojų.

Jo motina neseniai neteko darbo mėsos perdirbimo įmonėje, o M.K.McLendonas su giminaičiais pykosi dėl šeimos Biblijos, kurią norėjo pasiimti, sakė G.McAliley.

Tyrėjai sako, kad žudikas buvo prislėgtas vienišius, kuris domėjosi ginklais bei išlikimo technika, o neseniai dėl nežinomų priežasčių išėjo iš darbo gamykloje.

Prieš 10 metų jis bandė tapti jūrų pėstininku, bet po mėnesio buvo išvytas dėl „apgaulingo užsirašymo“, sakė Ch.Murphy. Be to, M.K.McLendonas trumpai mokėsi Montgomerio policijos akademijoje, bet po mėnesio buvo „paleistas“.

„McLendonas padarė pareiškimų, kad yra prislėgtas ir nepatenkintas dabartine savo gyvenimo padėtimi. Jo svajonė buvo tapti jūrų pėstininku, vėliau – policininku. Abi svajonės neišsipildė“, – sakė Ch.Murphy.

Anksčiau M.K.McLendonas teisės pažeidimų nebuvo padaręs. Jis slėpė krepšius su išlikimui būtinais reikmenimis, bet leisdamasis vykdyti savo nusikaltimų jų nepasiėmė. Be to, turėjo neperšaunamą liemenę, kurią taip pat paliko.

Jis taip pat nužudė senelę, dėdę, du pusbrolius, vietos šerifo pavaduotojo žmoną ir pusantrų metų dukrą, tris atsitiktinius praeivius.

M.K.McLendonas nusišovė, kai policininkai jį apsupo gamykloje, kurioje anksčiau dirbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius