-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Albanijos opozicijos lyderis užpultas per protestą prieš vyriausybę

Albanijos opozicinės centro dešiniosios Demokratų partijos lyderis buvo užpultas antradienį per antivyriausybinį protestą, surengtą netoli Albanijos sostinėje vykstančio Europos Sąjungos ir Vakarų Balkanų šalių vadovų susitikimo vietos.
Sali Berisha
Sali Berisha / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Albanija

78-erių buvęs prezidentas ir ministras pirmininkas Sali Berisha, lydimas kito buvusio prezidento Iliro Metos, vadovavo šimtams protestuotojų, kurie ėjo link aukščiausiojo lygio susitikimo teritorijos, kai iš minios išėjo vyras ir smogė jam į veidą.

Užpuoliką iš karto sutramdė asmens sargybiniai. Liudininkai matė S.Berishą kruvinu veidu.

Neaišku, kas buvo užpuolikas ir kokia buvo išpuolio priežastis.

Policija pareiškime nurodė, kad sulaikytas 31-erių įtariamasis turėjo psichikos sutrikimų ir anksčiau buvo kaltinamas smurtu bei prekyba narkotikais.

Opozicija protestavo prieš įtariamą ministro pirmininko Edi Ramos korupciją. Politiką žmonės taip pat kaltina dėl pragyvenimo išlaidų krizės šalyje ir jaunų albanų išvykimo ieškoti geresnio gyvenimo į Vakarų Europos šalis.

S.Berisha tiesiogiai apkaltino E.Ramą dėl išpuolio, sakydamas, kad jis norėjo sutrukdyti opozicijai surengti protestą.

Šiais metais, po Rusijos invazijos į Ukrainą, Albanijoje kainos padidėjo daugiau nei 8 proc., ypač pagrindinių maisto produktų ir degalų.

E.Rama teigia, kad jo kabinetas išlaikė mažą infliaciją, palyginti su dviženkle infliacija kitose Europos šalyse, ir pažymi, kad vyriausybė subsidijuoja elektros energiją šeimoms ir mažoms įmonėms.

S.Berishos partiją krečia nesutarimai po to, kai praėjusiais metais JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas uždraudė S. Berishai ir jo artimiems giminaičiams įvažiuoti į JAV dėl „korupcinių veiksmų, kurie pakenkė demokratijai“, kai jis 2005–2013 metais ėjo ministro pirmininko pareigas. Šiemet tą patį padarė ir Jungtinė Karalystė.

ES vadovai ir jų kolegos iš Vakarų Balkanų šalių antradienį dalyvavo Tiranoje vykusiose derybose, kurių tikslas – stiprinti partnerystę, Rusijos karui Ukrainoje grasinant pakeisti geopolitinę pusiausvyrą regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius