Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Albanijos vietos rinkimuose pirmauja valdantieji kairieji

Albanijos vietos rinkimų preliminarūs rezultatai rodo, kad daugumoje apskričių, įskaitant sostinę Tiraną ir kitus didžiuosius miestus, pirmauja valdantieji kairieji. Šie duomenys gauti suskaičiavus trečdalį balsų, kurie buvo atiduoti sekmadienį vykusiuose rinkimuose.
Rinkimai Albanijoje
Rinkimai Albanijoje / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Albanija

Sekmadienį Albanijoje, kur neseniai buvo pakeista savivaldos struktūra, buvo renkamas 61 meras ir 1 600 vietos tarybų narių. Rinkėjų aktyvumas siekė 48 procentus.

Šie rinkimai buvo laikomi svarbiu žingsniu Tiranai siekiant įtikinti Europos Sąjungą pradėti su Albanija narystės derybas. Pernai šiai Balkanų valstybei ES suteikė kandidatės statusą.

Rinkimų dieną buvo gauta tik pavienių pranešimų apie nedidelius incidentus ar mėginimus pirkti balsus. Ankstesni rinkimai Albanijoje dažniausiai neapsieidavo be rimtų problemų.

Vyriausybės vadovas Edi Rama iš valdančiosios Socialistų partijos pareiškė, kad šie rinkimai buvo „laisviausi ir sąžiningiausi“ per visą šalies istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius