-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksejus Navalnas teismui atsiuntė pilną automobilį skundų dėl Maskvos mero rinkimų rezultatų

Rusijos protestų lyderis Aleksejus Navalnas ketvirtadienį atsiuntė teismui pilną automobilį skundų dėl Maskvos mero rinkimų rezultatų, prezidentui Vladimirui Putinui rengiantis dalyvauti perrinkto sostinės vadovo – savo sąjungininko – inauguracijoje.
Rusijos protestų lyderis Aleksejus Navalnas ketvirtadienį atsiuntė teismui pilną automobilį skundų dėl Maskvos mero rinkimų rezultatų.
Rusijos protestų lyderis Aleksejus Navalnas ketvirtadienį atsiuntė teismui pilną automobilį skundų dėl Maskvos mero rinkimų rezultatų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dabartinis meras Sergejus Sobianinas, kuris per atkaklesnius nei tikėtasi sekmadienio rinkimus vos išvengė antro balsavimo rato, bus prisaikdintas ketvirtadienį vakare per ceremoniją, kurioje dalyvaus šimtai svečių.

Inauguracija viename sostinės parke įvyks Maskvos rinkimų komisijai atsisakius perskaičiuoti dalį balsų, kaip reikalavo A.Navalnas – pagrindinis S.Sobianino varžovas rinkimuose.

A.Navalnas sakė, kad jo komanda surinko dokumentais pagrįstus įrodymus, kad balsavimas iš dalies buvo klastojamas S.Sobianino naudai.

S.Sobianinas Maskvos meru buvo paskirtas 2010 metais, bet sušaukė rinkimus dar prieš savo kadencijos pabaigą.

Kaip rodo oficialūs rezultatai, S.Sobianinas gavo 51,3 proc. balsų, bet A.Navalno komanda tvirtina, kad inauguracija turi būti atšaukta, nes, kaip rodo jos duomenys, meras surinko tik maždaug 49 proc. balsų.

Anksčiau ketvirtadienį A.Navalnas ir jo padėjėjai į Maskvos teismą atvežė maždaug 20 dėžių, kuriose, pasak jų, sukrauti dokumentuoti įrodymai apie pažeidimus rinkimų metu.

„Manome, kad rinkimai apskritai turėtų būti atšaukti, nes buvo naudojami administraciniai resursai“, – žurnalistams sakė A.Navalnas, turėdamas omenyje vyriausybės kišimąsi.

A.Navalnas, kuris netikėtai gavo gerokai daugiau nei prognozuota, – 27,2 proc. – balsų, tvirtina, kad rinkimų pareigūnai padėjo Kremliaus sąjungininkui išvengti antrojo rato, leisdami vykdyti pažeidimus per balsavimą namuose, taip pat – rinkimų apylinkėse be stebėtojų.

Rinkimų komisija tokius teiginius atmetė ir trečiadienį oficialiai įregistravo S.Sobianiną Maskvos meru.

Analitikai šiuos rinkimus įvertino kaip svarbų persilaužimą A.Navalnui, bet kartu ir nerimą keliančios politinės apatijos Maskvoje signalu.

Rinkėjų aktyvumas sostinėje buvo tik 32 procentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius