Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka: Baltarusijos prezidento rinkimai įvyks vasarą

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka mano, jog kitus šalies prezidento rinkimus būtų tikslinga surengti 2020 metų vasarą.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

„Rugpjūčio pabaiga būtų galutinis terminas. Man atrodo, šie rinkimai įvyks vasarą“, – sekmadienį pareiškė jis žurnalistams Minske.

Išgirdęs pastabą, jog vasarą žmonės atostogaus, prezidentas pažymėjo, jog tas, kas norės, nubalsuos.

„Žiemą [rengti prezidento rinkimus] būtų kvaila, jeigu mes tuoj po šių [parlamento] rinkimų paskelbtume eilinius rinkimus. Ir opozicija pradės plepėti, gi paprastai po rinkimų būna nuosmukis. Ir opozicija nebus pasirengusi šiems rinkimams, pasakys, jog Lukašenka išvedė juos iš rikiuotės ir rengia rinkimus sau“, – pareiškė A.Lukašenka.

Todėl, anot jo, reikia, kad opozicija įveiktų šį nuosmukį, „galbūt, iki balandžio, o po to opozicijai prasidės pakilimas“.

„Tačiau tik ne pavasario paūmėjimas, tai taip pat pavojinga. Po pavasario paūmėjimo surengsime Didžiosios Pergalės šventę, dar turime Nepriklausomybės dieną liepos 3-iąja – tai bus didelio masto renginys“, – pažymėjo A.Lukašenka.

Taip pat, anot jo, „reikia pasirūpinti sėja, kad būtų, ką valgyti“.

„Štai tai mes ir padarysime, ūkiškai, o po to, manau, iki derliaus nuėmimo [įvyks rinkimai]“, – pridūrė Baltarusijos valstybės vadovas.

Baltarusijoje sekmadienį vyksta parlamento rinkimai, kuriuos kritikai, nepaisydami šalies prezidento pastangų suartėti su Vakarais, jau pavadino apgaule.

A.Lukašenka, kuris yra pramintas paskutiniuoju Europos diktatoriumi, buvusiai sovietinei respublikai vadovauja nuo 1994 metų. Per tą laiką šalyje ne kartą įvyko rinkimai, kuriuos tarptautiniai stebėtojai pavadino nesąžiningais.

Sekmadienį rinkėjai rinka 110 žemųjų parlamento rūmų – Atstovų Rūmų – narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius