Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka: geriau būti diktatoriumi nei gėjumi

Besipriešinantis sankcijomis iš Vakarų Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka sekmadienį atsakė į kaltinimus diktatoriškumu, pažymėdamas, kad tai, jo nuomone, labiau priimtina nei homoseksualumas.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungos (ES) šalys praėjusią savaitę atšaukė ambasadorius iš Minsko, solidarizuodamosi su ES atstovybės vadovu ir Lenkijos ambasadoriumi, kuriems A.Lukašenka parodė duris, atsakydamas į naujas sankcijas savo bendražygiams.

ES įvedė draudimą išduoti vizas dvidešimčiai Baltarusijos jėgos struktūrų vadovų ir teisėjų, siekdama priversti Minską laikytis žmogaus teisių.

Besiribojanti su Baltarusija Lenkija aktyviai padeda formuoti ES politiką dėl Minsko, kuris ne kartą dirgliai reagavo į Varšuvos pareiškimus.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle'is pabrėžė, kad Bendrijos šalys vykdo bendrą politiką ir laikosi bendrų vertybių. Jis pavadino A.Lukašenką „paskutiniu diktatoriumi Europoje“.

G.Westerwelle'is – pirmasis Vokietijos ministras, prisipažinęs esąs homoseksualus – sakė, kad Baltarusijos lyderis „apgaudinėja pats save, jeigu mano, kad gali mus suskaldyti“.

A.Lukašenka, kuris jau palygino Baltarusijos priešinimąsi Vakarams su karu prieš Hitlerį, atsakydamas į tai priminė Vokietijos ministrui nacistinę jo šalies praeitį.

„Mes visi prisimename praėjusio amžiaus vidurį ir tai, ką pasaulis gavo iš jų diktatūros. Mūsų liaudis dar neatsigavo iki šiol. Todėl ne jiems mums priekaištauti dėl kažkokios diktatūros“, – cituoja prezidento žodžius Baltarusijos valstybinė informacijos agentūra „BelTA“.

„Kai dėl to... lyg rožinio, lyg žydrojo, kuris apie diktatūrą rėkė... Tai išgirdęs aš pagalvojau: geriau būti diktatoriumi nei žydruoju“, – sakė A.Lukašenka.

Posovietinė Baltarusija išbraukė homoseksualus iš persekiojamųjų sąrašo, bet valdžia neleidžia tos pačios lyties meilės šalininkams rengti viešų akcijų, milicija sužlugdo aktyvistų mėginimus surengti gėjų paradą Minske.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius