-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 27 /14:59

Aliaksandras Lukašenka įpyko ant Kremliaus: „Rusijos valdžios elgesys pribloškė“

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad jam nesuprantamas Rusijos elgesys dėl baltarusiškos produkcijos įvežimo apribojimų, praneša portalas tut.by.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai A.Lukašenka pareiškė ketvirtadienį susitikimo su Sankt Peterburgo gubernatoriumi Georgijumi Poltavčenka metu. 

„Mane Rusijos valdžios elgesys ne stebina, o tiesiog pribloškia. Jeigu artimiausiu metu nebus normalizuota prekyba tarp abiejų šalių, mes būsime priversti reaguoti. Argi galima taip elgtis?“ – sakė Baltarusijos prezidentas. 

A.Lukašenka sakė: „Susidaro įspūdis, kad Baltarusijos pavyzdžiu eilinį kartą, tai remdamiesi dujomis, tai nafta, o dabar ir maisto prekėmis, kažkam, o gal ir visam pasauliui norima parodyti, pamokyti“. 

Ar jūs specialiai darote, kad Rusijos Federacijoje pakiltų kainos? 

Baltarusijos prezidentas sakė nesuprantantis, kodėl Rusija griebiasi tokių priemonių, nors dėl to kainos sukils būtent Rusijoje. „Ar jūs specialiai darote, kad Rusijoje pakiltų kainos? Mes jums tiekiame produkciją žemiausiomis kainomis. Tačiau jeigu Rusijos rinkose bus prekių deficitas, ypač mėsos, tai reikš kainų išaugimą. Kodėl taip darote? To aš negaliu suprasti“, – sakė A.Lukašenka.

Pirmadienį Rusijos veterinarijos tarnyba („Roselchoznadzor“) įvedė importo apribojimus kai kurioms Baltarusijos įmonėms. Trečiadienį šis sąrašas buvo dar praplėstas. Oficialiai buvo skelbiama, kad prekės neatitinka reikalavimų – neva produktuose yra antibiotikų bei užfiksuotos ir salmonelės bakterijos.  

Rusija taip pat yra pranešusi, kad krės visus iš Baltarusijos įvažiuojančiu vilkikus, nes įtaria, kad jais, suklastojus dokumentus, į Rusiją gabenamos prekės iš ES šalių, kurių produkcijos Rusija neįsileidžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius