Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka jau surenka Baltarusijos prezidento rinkimuose 74 proc. balsų, rodo rinkėjų apklausa

Dabartinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, analitinio centro „EsooM“ sekmadienį 12 val. surengtos ką tik pabalsavusių rinkėjų apklausos duomenimis, jau surenka 74,7 proc. rinkėjų, išėjusių iš rinkimų apylinkių, balsų.
Baltarusijos kariai laukia eilėje prie balsadėžės.
Baltarusijos kariai laukia eilėje prie balsadėžės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė „EsooM“ vadovas Sergejus Musijenka telefonu „Interfax“ korespondentui, respondentai atsakė į klausimą: „Už ką jūs ką tik balsavote prezidento rinkimuose?“.

„Esoom“ duomenimis, antroje vietoje žengia Andrejus Sanikovas su 4,7 proc. balsų, o trečioje – Vladimiras Nekliajevas, už kurį balsavo 4,3 proc. rinkėjų. Prieš visus balsuoja 5,7 proc. rinkėjų. Ketvirtoje vietoje kovoje dėl prezidento posto yra Jaroslavas Romančiukas gaunantis 3,5 proc. balsų, penktoje – Vitalijus Rymaševskis su 1,7 proc rinkėjų parama.

Šešta vieta dalijasi Nikolajus Statkevičius ir Viktoras Tereščenka, gavę po 1,5 proc. balsų. Už Grigorijų Kastusevą, šios apklausos duomenimis, balsavo 1,1 proc. rinkėjų, o už Aleksejų Michalevičių – 1 procentas. Sąrašo pabaigoje yra Dmitrijus Usas su 0,4 proc balsų.

Ką tik išėjusių iš rinkimų apylinkių rinkėjų apklausą atlieka maždaug 300 „EsoM“ atstovų.

Baltarusijos centrinės rinkimų komisijos pirmininkė Lidija Jermošina pareiškė žurnalistams, kad „rinkimai tikriausiai įvyko“. „Atsižvelgiant į rinkėjų aktyvumą, galima sakyti, kad rinkimai jau įvyko“, – pareiškė L.Jermošina.

Kad prezidento rinkimai būtų pripažinti įvykę, būtina, kad balsavime dalyvautų ne mažiau kaip 50 proc. rinkėjų, įtrauktų į rinkėjų sąrašus. Baltarusijos prezidentas laikomas išrinktu, jei už jį balsavo daugiau nei pusė balsavime dalyvavusių piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius