-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka kol kas nepasirengęs Bendrosios ekonominės erdvės valiutai

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad dar nėra pasirengęs Bendrosios ekonominės erdvės (BEE) bendrai valiutai, bet mano, kad turi perspektyvų šio klausimo nagrinėjimas ateityje.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jūs, kaip pilietis, pasirengęs tam, kad rytoj būtų įvesta viena bendra valiuta? – Nepasirengęs. Ir aš, kaip prezidentas, nepasirengęs", – pareiškė A.Lukašenka penktadienį, atsakydamas į žurnalistų klausimus.

Valstybės vadovas priminė, kad bendros valiutos klausimas buvo svarstomas Baltarusijos ir Rusijos sąjungoje. „Buvo daug neaiškumų, į kuriuos niekas negalėjo atsakyti", – sakė A.Lukašenka.

„Taip, aš neprieštaraučiau, bet iš pradžių reikia turėti pamatus", – pridūrė jis. Visų pirma, sakė A.Lukašenka, „bus lygios sąlygos, ir mes matysime prie ko tai prives, tai kodėl neturėti lygiomis sąlygomis ir bendros valiutos?" Kol kas, pasak A.Lukašenkos, "šį klausimą turi aptarti ekspertai".

„Na, ir paskui, mes turime būti įsitikinę, kad dėl to nebus prarastas politinis suverenitetas. Kad tai nesutraiškys , nepagrauš mūsų respublikos", – sakė A.Lukašenka, pažymėdamas, kad tuo suinteresuoti ir partneriai Bendrojoje ekonominėje erdvėje.

„Mes tam dar nepasirengę. Bet kaip perspektyva, kaip klasikinė formuotė (susivienijimas), tai visiškai įmanoma", – pažymėjo Baltarusijos prezidentas.

Valstybės vadovas taip pat pakomentavo situaciją, susijusią su bendra valiuta Europos Sąjungoje.

„Lyg ir viską apgalvojo, lyg ir lygų plėtotės lygį (pasiekė), įvedė valiutą. O šiandien kalbama apie tai, jog nesvarbu, kad Graikija išeis iš euro zonos. Svarbiausia – išsaugoti eurą, kaip neseniai sakė žinoma Vokietijos vadovė", – pažymėjo A.Lukašenka.

Pasak jo, „tai neteisinga pozicija, tai partnerių žeminimas".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius