Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaska tapo trečia JAV valstija, įteisinusia marihuanos vartojimą pramogai

Aliaska tapo trečia valstija Jungtinėse valstijoje, legalizavusia marihuanos vartojimą pramogai.
Reklaminis stendas JAV, teigiantis, kad marihuana sveikatai kelia mažesnį pavojų nei alkoholis ar amerikietiškas futbolas. reuters
Reklaminis stendas JAV, teigiantis, kad marihuana sveikatai kelia mažesnį pavojų nei alkoholis ar amerikietiškas futbolas. reuters / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įstatymas, dėl kurio projekto Aliaskos rinkėjai balsavo lapkritį, įsigalioja antradienį. Įstatymas leidžia 21 metų ir vyresniems asmenims turėti iki vienos uncijos (maždaug 28 gramų) marihuanos ir auginti iki šešių augalų. Tačiau prekybos marihuana taisyklės dar nepriimtos.

Gyventojams ir toliau draudžiama rūkyti marihuaną viešose vietose, todėl didžiausio Aliaskos miesto policijos pareigūnai žada užtikrinti, kad šio draudimo būtų laikomasi.

Ankoridže buvo atsisakyta planų surengti šventę marihuanos įteisinimo proga, baiminantis kad jos dalyviai už rūkymą neleistinose vietose neužsitrauktų 100 JAV dolerių siekiančių baudų.

Marihuanos įteisinimo šalininkai Ankoridže nenori, kad šis įvykis būtų labai paviešintas. Jie ketina pradėti socialinės reklamos kampaniją už saugų marihuanos vartojimą, numatyta skelbti reklamą ant miesto autobusų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius