Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alžyre vyrui už įrašą apie islamą „Facebook“ skirti 5 metai kalėjimo

Alžyro teismas didžiausia bausme, – 5 metais kalėjimo, – nuteisė krikščionį, kuris savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje parašė tariamai šventvagišką frazę apie islamą ir pranašą Mahometą.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

49 metų Slimane Bouhafsas rašė, kad Jėzaus šviesa gali užgožti islamą ir jo pranašą, praneša portalas Christiandaily.com.

Slimane Bouhafsas atsivertė į krikščionybę prieš 20 metų. Jis buvo suimtas liepos pradžioje už įrašą „Facebook“. Jis taip pat paskelbė nuotraukas asmenų, kuriems grasino islamiškieji radikalai.

„Teismas skyrė mano tėvui didžiausią bausmę! Mano tėvas nepadarė nusikaltimo. Jis tik išreiškė savo nuomonę, savo politines pažiūras socialiniame tinkle, o tai joks nusikaltimas. Tai išpuolis prieš žodžio laisvę. Manau, kad galima kritikuoti bet kokią idėją, net religinę“, – sakė jo sūnus Larbi Buhafsas.

Islamas Alžyre yra valstybinė religija. Konstitucija sako, kad valdžios institucijos turi privilegiją vertinti teiginius, kurie gali būti laikomi piktžodžiavimu prieš islamą. Jei teisėjas nustato šventvagystę, nuteistasis turi sumokėti milžinišką baudą arba gauti laisvės atėmimo bausmę nuo 3 iki 5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius