-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambasadorius Marius Janukonis: „Pravyj sektor“ veiksmai trikdo stabilumą Ukrainoje

„Pravyj sektor“ veiksmai Ukrainoje nepadeda siekti reformų ir stabilumo šalyje, teigia Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis.
„Pravyj Sektor“ narių mitingas Kijeve
„Pravyj Sektor“ narių mitingas Kijeve / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Ukraina

„Neretai matome, kad Ukrainoje yra visokių jėgų, suinteresuotų destabilizuoti padėtį. Kita vertus, žinome, kad, esant ekonomikos nuosmukiui ir daugybei visokių vidinių ir išorinių problemų, visuomenė tampa radikalesnė. Su tuo susijęs ir radikalesnių grupuočių, kurios kelia tam tikrus reikalavimus, atsiradimas.

Žinome, kad, deja, dėl karinio konflikto Ukrainoje padaugėjo ginklų nelegalioje rinkoje. Taigi, kai kurie procesai pavojingi. Tokie kaip „Pravyj sektor“ išsišokimas Vakarų Ukrainoje iš tikrųjų nepadeda Ukrainos valdžiai veikti efektyviau ir greičiau, nepadeda reformų procesui ir bendram stabilumui šalyje“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė M.Janukonis.

Šimtai ukrainiečių ultradešiniųjų aktyvistų praėjusią savaitę surengė protestą Kijeve prieš Vyriausybės politiką po žmonių gyvybių nusinešusios priešpriešos tarp radikalių nacionalistų ir policijos šalies vakaruose.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Pravyj Sektor“ narių mitingas Kijeve
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Pravyj Sektor“ narių mitingas Kijeve

Radikalus judėjimas „Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“) buvo viena iš karingiausių grupių per didelius protestus Ukrainos sostinėje, kurie praėjusių metų vasarį privertė ankstesnį prorusišką prezidentą Viktorą Janukovyčių pabėgti iš šalies.

Šalies rytuose po poros mėnesių prasidėjus susirėmimams su prorusiškais separatistais, „Pravyj sektor“ kovotojai tapo svarbia vyriausybės pajėgų dalimi.

Tačiau ultradešinieji kovotojai nuolat įsiveldavo į ginčus su vietos valdžia, o žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ kaltino šį judėjimą civilių kalinimu ir kankinimu. Aktyvistai tvirtina, kad jie tik stengiasi pažaboti korupciją ir nepotizmą, bet Ukrainos lyderiai kaltina „Pravyj sektor“ naudojant smurtą savo politiniams tikslams pasiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius