-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambasadorius: Rusijos ketinimai pirkti karo laivą iš Prancūzijos nėra jėgos demonstravimas Baltijos šalims

Rusijos planai iš Prancūzijos pirkti karo laivą nėra jėgos demonstravimas Baltijos šalims, pareiškė Rusijos ambasadorius Latvijoje Aleksandras Vešniakovas.
Rusija savo Baltijos laivyne gali dislokuoti branduolinius ginklus.
Karo laivas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Ambasadorius

„Šiuo atveju tai nėra jėgos demonstravimas. Dar daugiau – kas sako, kad šis laivas bus dislokuotas Baltijos jūroje? Yra kitų jūrų ir vandenynų, kur potencialiai egzistuoja įvairios grėsmės“, – interviu BNS sakė ambasadorius.

„Labai norėčiau, kad manimi patikėtume – tai nėra Rusijos žingsnis, kuris sukuria kokią nors grėsmę ar demonstruoja jėgą Baltijos šalims“, – pridūrė diplomatas.  Maskva ir Paryžius pastaruoju metu derasi dėl galimo „Mistral“ klasės karo laivo, galinčio plukdyti sraigtasparnius, tankus ir kitą karinę techniką. Šis atakos laivas yra puikiai pritaikytas išlaipinti į krantą greitojo reagavimo pajėgas.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) yra pranešusi, jog diplomatiniais kanalais ketina teirautis Lietuvos „strateginės partnerės Prancūzijos“, kokią tiksliai techniką ketinama parduoti ir kokiems veiksmams atlikti ji tinkama.  Latvija ir Estija taip pat žada įdėmiai sekti laivo pirkimą.

Rusijos ambasadorius Latvijoje pabrėžė, kad iki šiol nepriimtas galutinis sprendimas dėl laivo pirkimo.  Teigiama, kad tokio laivo reikalingumas Rusijos ginkluotėje išryškėjo būtent po 2008 metais įvykusio trumpo Rusijos–Gruzijos karo.

Jei sandoris įvyktų ir Maskva nusipirktų karo laivą iš NATO šalies, tai būtų pirmasis toks atvejis nuo Antrojo pasaulinio karo, nes Rusija nuolat pabrėžė, kad visą savo karinę techniką gamina pati. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius