-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerika mažins mokesčius

Amerikos demokratai pristatė šalies „ekonomikos palaikymo planą“, kuris biudžetui kainuotų šimtus milijardų JAV dolerių, praneša naujienų agentūra AFP.
Doleriai
Jeigu planui bus pritarta, demokratai tikina, kad JAV ekonomika atsigaus. / Photos.com nuotr.

Nors apie šį planą demokratai kalbėjo ir anksčiau, tikslios sumos jie nebuvo įvardiję. Jeigu dokumentui bus pritarta, 275 milijardai JAV dolerių būtų skirti padengti trūkumui, kuris atsirastų sumažinus mokesčius, o 550 milijardų – įvairioms investicijoms. Tikimasi, kad šį planą Kongresas aptars per dvi artimiausias savaites.

Oficialus plano pavadinimas – „American Recovery and Reinvestment Package“, nors Amerikos ir pasaulio žiniasklaidoje jis vadinamas tiesiog „Obamos planu“. Plano šalininkai tikina, kad jis padėtų išsaugoti arba sukurti nuo 3 iki 4 milijonų naujų darbo vietų ir pritaikytų šalies ekonomiką prie pasikeitusių aplinkybių.
 

Naujienų agentūra „Associated Press“ teigia, kad 10 milijardų JAV dolerių demokratai linkę skirti mokslui, dar 6 – itin sparčiam interneto ryšiui diegti. Įvairūs transporto projektai kainuotų apie 32 milijardus JAV dolerių. Valstybinių įstaigų statybai ir remontui planuojama skirti iki 31 milijardo.
 

Daug lėšų plane numatyta švietimui: teigiama, kad mokyklų modernizacijai ir aprūpinimui būtų skirta iki 62 milijardų. Be to, universitetai ir mokyklos gautų dar 79 milijardus JAV dolerių. 
 

Teigiama, kad eiliniai amerikiečiai taip pat pajustų šio plano naudą – planuojama sumažinti mokesčius.
 

Demokratai neabejoja, kad planui bus pritarta. Vienintelis minusas, kurį jie įžvelgia – dėl tokių išlaidų gali stipriai išaugti JAV biudžeto deficitas, kuris jau dabar yra rekordinis. Prognozuojama, kad 2009-aisiais jis gali būti didesnis nei 1,1 trilijonas JAV dolerių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius